S7 1500 PLC ve Encoder Okuma

bKrts

Üye
Katılım
27 Ağu 2024
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
24
Herkese merhabalar öncelikle değerli vakitlerinizi aldığım için özür diliyorum. Elimde S7 1500 1511-1 PN PLC ve DIx16 24VDC 521-1BH10-0AA0 input modülü var. Bu PLC'ye A B Z uçları olan bir incremental encoder bağlayıp encoderden veri almak istiyorum fakat internette bulunan kaynaklardaki gibi bir PLC değil elimdeki cihaz. Kaynaklarda hep on board input output modülü bulunan compact modeller tercih edilmiş ve TIA Portal'da device properties kısmında HSC sekmesi mevcut. Elimdeki cihazın modülleri ise harici bağlanıyor ve CPU'nun HSC desteği olduğunu biliyorum fakat properties kısmında HSC namına herhangi bir yazı bulamadım. elimdeki input modülünün HSC inputları yok sanırım yada ben anlayamadım datasheetinde yazan bilgileri.

Ben bu elimdeki malzemeler ile encoder okuması yapamaz mıyım input modülümün Hızlı Sayıcı desteği yok mu varsa hangi pinleriyle işlem yapmam gerekiyor bilgilendirebilir misiniz? Çok araştırma yaptım modülün datasheetine de baktım fakat hem bu CPU ve Modül hakkında yeterli kaynak bulamadım hem de bu işlere yeni girdiğim için araştırmalarımda okuduğum bilgileri anladığımdan tereddüt ediyorum.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.

Forum istatistikleri

Konular
129,190
Mesajlar
924,054
Kullanıcılar
451,553
Son üye
baran.3230

Yeni konular

Geri
Üst