s7-200 ile motor sürme

brsbilgin

Üye
Katılım
26 Ağu 2008
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar s7-200 ile sürekli sağa dönen ve istediğim açı kadar çevirip durdurabileceğim motoru kontrol etmek istiyorum. bunun için nasıl bir motor seçmeliyim bu konuda yardımıcı olabilirmisiniz??
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
peki bir kaynak var mı varsa çok sevinirim.
 
bende sevinirim :)
 
Elinde hiç plc varmı? Varsa hangisi? Önce onu söyle. Sonra yardımcı olayım. Birde motor varmı? İyi günler.
 
panasonic minas e-minas a4 kullanma klavuzu .pdf
 

Ekli dosyalar

  • panasonic servo.rar
    4.2 MB · Görüntüleme: 178
Elinde hiç plc varmı? Varsa hangisi? Önce onu söyle. Sonra yardımcı olayım. Birde motor varmı? İyi günler.

uzun nsüredir siteye girmiyorum s7-200 cpu212 var şu an kullanabileceğim. step motor olarakta 5 uçlu bipolar motor var. motor şu an yanımda olmadığı için modelini yazamıyorum.
 
slmlr arkadaşlar bende s7 200 ile step motor hız ve konum kontrolü yapmak istiyorum bunu da pto ile yapmayı düşünüyorum ama elimde yeteri kadar pto ile ilgili kaynak yok elinde pto ile ilgili kaynak olan veya bu konuyu bilenleriniz varsa yardımlarınıza sevinirim teşekkürler
 
Elindeki plc olarak sadece siemens ise yardımcı olabilirim. S7 200 ise Tools menüsünden Position Control Wizard 'ı açıyorsun ve elindeki plcnin
modeli en az CPU 222 ve kesinlikle transistör çıkışlı olması gerekiyor.
-Position Control Wizard 'ı açtıktan sonra Configure the on board PTO/PWM Operation for the S7-200 PLC seçeneğini işaretliyorsun.( tabiiki harici pozisyon kontrol modülün yoksa.Harici pozisyon kontrol modülü varsa EM 253 Pozisyon modülünü seçeceksin.Tek motor kullanılacaksa Pozisyon Kontrol Modülüne gerek yok.) Ondan sonrasını kendinde çözebilirsin.
-Kullanacağın uçlar Q0.0 ve Q0.1
 

Forum istatistikleri

Konular
129,012
Mesajlar
922,502
Kullanıcılar
451,242
Son üye
Tblade

Yeni konular

Geri
Üst