S7 200 plc haberleşme kablosu

merhaba symomekatronik acaba senin verdiğin şu devredeki layout dosyası hangi programa ait. proteus 7.1 ile açamadım.birde bu devre usb devre mi yoksa usb dönüştürücü ile çalışan devremi ? lütfen acil cevap bekliorum şimdiden teşekkür ederim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Esselâmû aleyküm

Veridiğim pcb dosyasını sprint layout ile açacaksınız. Devreyi usb seri çevirici ile kendim kullanmaktayım. Usb den çalışan versiyonunu yaptım fakat sitede satışı yapıldığı için yayınlamayı düşünmüyorum.
 
S.A.
Kusura bakmayın baskılı devreyi dün koyacaktım fakat işlerim çıktı.Baskılı devre biraz acemi işi oldu(5 seneden beri bu işlerle ilgilenmiyordum).Dosyayı sprint-layout ile açacaksınız.

paylaşımınız için çok teşekkürler mükemmel bir iş.ben baskı dewre şemasını açtım inceledim acaba benim sprint layout acemiligimden midikkatsizliğimden midir devre elemanları listesine ve degerleerine ulaşamadım bende bu dewreyi yapıp denemek istiyorum bilgilendirirseniz sewinirim ilginiz için şimdiden teşekkürler
 
İlk çizdiğim baskı devreyi indirmişsin doğru olanı ekledim.
 

Ekli dosyalar

  • s7.zip
    26.2 KB · Görüntüleme: 92
Selamun Aleyküm kardesim emeğini paylastıgın için allah razı olsun ben denedim ama bir sonuç alamadım pertenax ve üniversal plakette yaptım belki gözden bir şey gözden kaçırdım diyecem ama defalarca kontrol ettim şimdi baskı devreyi yapıp öyle deneyecegim sen baskı devrenle denedin mi ? baglanmak istedigim cpu 214 9600 baud üzerine çıkamaz zaten emanet kablo ile deniyorum baglanıyor bir fikrin var mı kardes ?
 
Selamun aleyküm metin kardes baskı devereyi bire bir çıkartıp malzemeleri dizdim sonuç aynı yesil led kabloyu baglayınca direk yanıyor microwin den tarattıgım zaman flaşör yapıyor benim elektronik bilgim yok fakat gözüme takılan şu bendeki cpu 214 ver 1.00 bu cpu nun iletişim bilgilerine ulasamadım tahminimce harici sinyal izolasyonu var ki bu nedenle baglanamıyorum delta ıfd 8500 ısolated konvertör ile baglanabiliyorum
sen daha önce paylastıgın videoda 222 ve simdide 224 e bağlandıgını söyledin kabloyu deneyen baska bir arkadas 214 e baglanamadıgını söylemişti

iletişim bilgileri :
Port sayısı 1 port
Elektriki arabirim RS - 485
Harici sinyal izolasyonu : izolasyonlu değil
PPI/MPI degerleri : 9.6, 19.2, ve 187.5 kbaud
Bağımsız port değerleri : 0.3, 0.6, 1.2, 2.4, 4.8, 9.6, 19.2,
ve 38.4 kbaud
Her birim için maksimum kablo
uzunluğu : 38.4 kbaud' a kadar 1200 m
187.5 kbaud 1000 m

bu degerler cpu 221 ve sonrası için yanlız şu kısmı sinyal izolasyonu

sende baglandıgını söyleyince aklıma bu geldi ama varsayım tabii
birde 10mf 16v yerine 10mf 50v kullandım 74123 yerine 74hc123 kullandım sence çok önemli bir detay mı ?

Ben ist avcılar da bulunmaktayım CPU 221 VE Sonrası işlemcisi olan arkadaslar varsa denemeleri içn kbloyu verebilirim

emegini paylastıgın için tkrar tesekkür ederim metin kardes
 
Son düzenleme:
arakadaşlar bu haberleşme için yaptığınız kartın maliyeti nedir acaba
 
arkadaşlar bi sorum olcaktı bu s7200 plc proğramlama kablosuna baktım. normal 9 pinli olanlar devresiz. fakat usb çıkışlılar dahili kartlı. yani anladığım kadarıyla usb çıkış 9 pin protokolüne çevrilmiş. sorum şu. elimde usb yi 9 pine çeviren bi konverter olsa yine plc ile haberleşir miyim? tşk.
linler burda
Siemens | eBay

Siemens | eBay
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,738
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Geri
Üst