S7 200 ve EM222 Modül Bağlantı Hakkında

Katılım
19 Ara 2008
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
36
Arkadaşlar merhaba,
Ben bitirme projem için siemensin s7-200 modelini kullanmaktayım.Ancak çıkış sayım yetersiz olduğu için elime geçen em222 (8DO) ek modülünü ana PLC'me bağlamak istiyorum.
Ancak şöyle bir sorunum var.S7-200 yeni ama EM222 (EM222 6ES7-222-1HF00-0XA0 )modülü eski seri yandan soketli yapıda yani bağlantı kablosu yok.Bu sebeple bu iki cihaz arasındaki bağlantıyı nasıl yapabilirim.Yardımcı olabilecek birileri varsa çok sevinirim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
MERHABA Melankolia , Öncelikle Senin elinde bulunan EM 222 Modülünün üzerinde kablo soketi varmı? Eğer Var ise Bu Modül üzerindeki Soketi basit olarak PLC de Sağ tarafta bulunan Soket giriş yuvası vardır .oraya bağlantıyı yap.Sonra uygulama için Microwin PLC Programında Çıkış atamalarını Q2.0 olarak başlayabilirsin. Zaten Neyin bağlantı kablosunu arıyorsunki sen ? , Yoksa PLC nin mi bağlantı kablosu yok ?? Mail adresimi eklersen bana mail at yardımcı olalım ...
 
Elimdeki EM222 modülünün sağ üst yüzünde olması gereken kablo soket yuvası yok.Sadece sağ ve sol kısımlarında iki adet soket(aslında slot desem daha doğru olur) yeri var.Araştırdım elimdeki modül eski seri imiş,bildiğin antika yani.Acaba eski seri modülleri yenilerine bağlamak için bi yöntem yada bi konverter gibi bişey var mı diye merak ettim ama o modülü elimizdeki PLC lere bağlamanın herhangi bir yolu yokmuş.Neyse ki yeni bir modül buldumda sorun çözüldü ama yardımın için yinede teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,916
Mesajlar
921,658
Kullanıcılar
451,082
Son üye
cccggg111

Yeni konular

Geri
Üst