Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhabalar arkadaşlar. Yaptığım sistemdeki CPU 315 2PN/DP PLC yi diğer bir sistemdeki CPU 314 PLC ile haberleştirmem gerekiyor. Bunu yapmak için ne yapmam gerekir. Yardım ederseniz sevinirim.
CPU 314' e takılmak üzere CP 342-5 Profibus modül almanı önereceğim. CPU 315 2PN/DP' de Master/Slave Profibus port var zaten. İki CPU arası Profibus ağ kurup haberleştirebilirsin.
Öncelikle yardımlarınız için teşekkürler. Yalnız bikaç sorum daha olacak. Sadece X_SEND ve X_RECEIVE(SFC) bloğu ile bilgi alış verişi yapabilirmiyim. Yani 3 PLC yi MPI olarak bağladım. Ve slave cpu lardan master cpu ya durum bilgilerini sadece bu bloklarla gönderebiliyormuyum? Ve gönderirken X_SEND bloğundaki SD inputunu mu kullanacam? Ayrıca bilgileri bool int veya reel olarak gönderirken nasıl ayırt edecek ? Ben ladder diygramı kullandığım için yazılan programı pek anlayamadım.