S7 300 Flowmetre

KONTROL77

Üye
Katılım
8 Haz 2008
Mesajlar
29
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar 1 ad flowmetreden gelensinyal karta oradanda s7300 plc nin caunter modülüne geliyor input adresi ise pıw256 ben puls beklerken bu çıktı bunun anlamı
nedir teşekkürler
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhabalar,
S7-300'de sinyal kablosunun counter modülüne girdiğinden emin misiniz? Tahminen siz puls sayarak toplam debiyi hesaplamaya çalışıyorsunuz. Bildiğim kadarıyla puls çıkışları PLC üzerinde normal inputlardan okunabilir. Eğer sizde counter modülü kullanılıyorsa belki de debimetre pulse'ları yüksek hızda veriyor olabilir. Bunun için debimetre teknik özelliklerine bakmanız gerekir.

Son bir sorum daha olacak: "debimetreden gelen sinyal karta" derken burada tasvir ettiğiniz kart ne kartıdır?
 
Sayıcı modüller yüksek hızlı sinyalleri sayar. Aynı zamanda digital input ve outputları da vardır. Bu modüle verilen set değeri sayılan puls ile karşılaştırır ve cpu daki programdan bağımsız olarak set değerine ulaştığında outputu aktif veya pasif yapar. Cpu saykıl zamanından ötürü kesmesi gereken noktayı biraz kaçırabilir. Sayıcı modül ile cpu arasında input ve outputlar ile basit bir iletişim vardır. Sayılan değer okunur, set değeri yazılır v.s.
 
öncelikle ilginiz için teşekkür ederim bahsetigim kart şöyle flowmetrelerden gelen sinyal kabloları bu karta karttanda rs232 pinli bir portdanda caunter kartına geliyor caunter kartının numarasını almadım fakat hartware de module olarak tanımlı benim merak ettigim caunter kartına gelen sinyali ben nasıl analog input olarak görürüm programa online oldugumda akış sırasında degerlerin degiştigini görebiliyorum veya flowmetre ile ilgili basit bir örnek varmı?
 
sn KONTROL77 pıw adreslerinden analog değerler okursunuz.debimetre analog giriş kartınıza 4-20mA 0-10v vs gibi değerler gönderirir. sizde pıw adreslerden bu aralıklara karsılık 0 ila 32768 arasında değerler okuyup skalalandırıp kullanırsınız( 0 - 0m3/saat, 32768- 100m3/saat gibi). pıw adresten puls sayıldığını duymamıştım. iyi çalışmalar.
 
Anlık Debiyi okumak için anolog ile bilgi okumak , Total sıvı akışını saymak için ise pulse çıkışı olan bir flowmetre tercih edilmelidir.<br><br>Nu arada sn. KONTROL77 Pulse girişinin bağlandığı modul FM350-1 dir. Pulse girişilerinden şayet debiyi okumak isterseniz birim sürede gelen pulse leri sayarak akış hızına ulaşabilirsiniz.
 
online izlerken analog input olarak göremezsiniz. sayın azotmazın dediği gibi skala dan analog değerini hesaplayabilirsin. mA ölçen ölçü aletin varsa direk debimetre çıkışından analog değeri ölçü aletinden görürsünüz...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,914
Mesajlar
921,647
Kullanıcılar
451,077
Son üye
vatan1

Yeni konular

Geri
Üst