s7 300 PLc Operatör Paneli

Katılım
20 Eyl 2006
Mesajlar
440
Puanları
1
Yaş
40
Merhaba arkadaşlar s7-300 plc de operatör paneli nasıl kullanılır bilmiyorum öğrenmek istiyoum bu konuda bana yardımcı olurmusunuz. Şimdiden teşekkürler herkese iyi çalışmalar
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
S7 300 PLC ye oparatör panel programlamak istiyorsun sanırım bunun için HMI yazılımlarını kullanmak gerek. WinCC Flexible iyi bir başlangıç olabilir... İleri seviye Scada programları için de WinCC yi öneririm..
 
öncelikle kullanacağın dokunmatik veya tuşlu ekran s7 300 plc desteklemeli. sonrasında ise okumak istediğin ve yazmak istediğin adresleri kullanarak istediğin görsel programı yapıp operatör paneline atmalısın. örneğin easy view programını kullanarak weintek marka dokunmatik ekran için program yapıp, yükleyebilirsin.
 
arkadaşlar bir tane örnek yaparsanız çok anlaşılır olur sizden ricam
 
ornekten ziyde once nasil yapilandirildigini ve hangi panel ve programlara ihtiyacin oldugunu tespit etsen daha iyi olur bunun disindaki program ve panel yapisina bagli register adreslerden okuyacagin bilgilerdir.Bunun icin resimli anlatim veya video anlatimlarini internetten indirip ogrenmen daha yardimci olur hazir ornekten bir sey anlayamayabilirsin.
 
sıemensın sıtesınden wıncc flexıble ornek demo programları var
 
sayın ago internetten videolu anlatımları aradım ama bulamadım sizin elinizde kaynak varsa banada gönderebilirmisiniz.
 
Merhabalar:
Video eğitim şeklinde kaynak sıkıntısı tabiki çok fazla bende kendi çapımda yardımcı olmak için video eğitimler hazırladım ve bir site oluşturdum imzamdan ulaşabilirsin.Site masraflarını karşılamak ve daha da gelişmesini sağlamak için VIP üyelik yapmakzorunda kaldık.
sitedeki wincc Türkçe eğitimler şu anda yüklü olanlar :

1-Siemens Wincc flexible Başlangıç-Tanıtım
2-Wincc Başlangıç-1-VIP
3-Wincc Şifre Korumalı işlemler-VIP
4-Wincc Tag(Etiket) İşlemleri-VIP
5-Wincc Alarmlarla çalışma-VIP

herhafta güncel eğitimler eklemeye çalışıyorum.
Bi sorunuz varsa özelden msj atabilirsiniz.
Saygılar

Online otomasyon eğitim portalı
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,434
Mesajlar
926,720
Kullanıcılar
451,988
Son üye
rasoftrecep

Yeni konular

Geri
Üst