S7 300 SABİT FLASHER HAKKINDA

hongyi

Üye
Katılım
26 Tem 2009
Mesajlar
137
Puanları
1
Arkadaslar program içinde m200.5 seklinde bir bit var flash yapıyor go to yapınca herhangi bir yerde yazılmıyor duyduğum kadarıyla cpu nun ozellıklerınden ayarlanıyormus fakat bir turlu bulamadım bu işlemnasıl yapılıyor yardımlarınız için tesekkurler
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Simatic managerde HW config aç CPU yu çift tıkla açılan pencerede cycle/clock memory tıkla. Açılan pencerede en altta clock memory işaretlidir ve orada yazılı olan byte alanı (sizinkinde 200 yazıyor olmalı) clokc için ayırılmıştır. Bu byte ait Her bir bit farklı frekanslarda clock yapar.
 
Tesekkur ederım sayende yenı bır sey daha ögrendım

bi sorum daha var programda fb blokların içinde stat lar var bunları neden kullanmış ne işe yararlar

Block prıvacy ile ilgili bilginiz varmı
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bildiğim kadarıyla Statik değişkenler, değeri blok (blok hafıza) yürütülmesi sırasında ve sonrasında korunan yerel değişkenlerdir. sadece fonksiyon bloklarda kullanılır.

Block prıvacy hakkında bilgim yok.

 
geçici hafıza fonksiyonlarıdır sfb1 gibi sayıcı ve zamanlayıcıları kllanabilmek içinde kullanılabilir.Blok ilk çalışmasında son tarama süresi sonun bir diğer konumunda hafızasına alır ve silinir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,824
Mesajlar
920,784
Kullanıcılar
450,912
Son üye
mustafatlanm

Yeni konular

Geri
Üst