s71200 sleep uyku modu veya Pause

s71200 plc içerisinde plc yi uyku moduna alan bir komut varmıdır acaba? Yapmak istediğim şey makinada yapılan işleme pause komutu bir komut eklemek, butona basılınca plc nin yaptığı işleri bırakıp uyku moduna girmesi, bir daha basıldığında ise uyku modundan çıkıp çalışmaya kaldığı yerden devam etmesi.

Pause olayını ben tek butonla start stop işlemini kullanarak yapıyorum, önce tüm çıkışları ayrı bir funksiyonda(fc) topluyorum, çıkışları çalıştıracak değişkenler diger FC lerden geliyor, pause değişkenini ise fc fonksiyonunu içindeki çıkışlarına seri ters kontağını koyuyorum.
Böylece Pause bir kere basınca ilgili çıkışlar kesiliyor, tekrar basınca enerjilenip prg kaldıgı yerden devam ediyor...

Son düzenleme:
Hocam bu şekilde input output durumları korunabilir belki fakat, timer,counter gibi ladder elemanları çalışmaya devam eder. Fakat donanımsal bir sleep var ise bu plc'de, onu aktif ettiğimiz anda plc mevcut konumunda donar. Ban hala rastlayamadım böyle bir komuta, fakat bunu düşünmüş olmalı almanlar diye düşünüyorum.

sn kumanda-cı
bir kaç komut var ama bunlar plcyi stopa düşürüyor bi nevi plc uyku modundaymış gibi düşünülebilir
???
herhangi bir register,data ile bu komutu aktif edip stop verdirebilirsiniz belki

şu an tia portal yüklü laptop yanımda değil. bu akşam ya da yarın buraya yazarım

hatırladığım kadarıyla soyliyim şimdilik:
plc'yi online iken stop , run yaptığımız butonlar var arayüzde. Aslında bu butonlar tia portalda kayıtlı datalardır.
onları çağırırsanız da işiniz görülebilir.

Bende araştırıyorum epeydir fakat bulamadım o dataları, umarım siz bulabilirsiniz.

extended blockların içinde "led" var ama bu sadece okunabilir şekilde led dıurumlarını gösteriyor.
benim aklımda yazılabilir diye kalmış.

Forum istatistikleri

Konular
129,844
Kullanıcılar
452,697
Son üye
ozgurmaker

Yeni konular

Geri