s7200-PID-valf control

egypt

Üye
merhaba arkadaslar

bir makinamda pt100 ve ortami isitan bir vanam var
vana Q0.0 aciliyor Q0.1 kapaniyor
sicakligi okuyup vw118 icerisine aldim
sicakligi hmi dan girdigim set degerinde sabit tumam gerekli
wizarttan pid denedim olmadi
bu wanayi pid olarak nasil acar kapar modulation control saglayabilirim
yardimci olabilirmisiniz??

öncelikli vana kontrolünü nasıl bir sistem ile yapıyorsunuz oransalmı yoksa on of mu yani atıyorum bir valf takılı bobinin biri açyo biri kapatıyomu

öncelikli vana kontrolünü nasıl bir sistem ile yapıyorsunuz oransalmı yoksa on of mu yani atıyorum bir valf takılı bobinin biri açyo biri kapatıyomu

yukarda yazdigim gibi q0.0 ile aciliyor q0.1 ile kapaniyor yani vana analog signal (0-10v---0-20mA) ile degil plc nn dijital cikislarindan (rly) gonderilen 220v/50hz ile ac kapat kapiliyor.

merhaba arkadaslar

bir makinamda pt100 ve ortami isitan bir vanam var
vana Q0.0 aciliyor Q0.1 kapaniyor
sicakligi okuyup vw118 icerisine aldim
sicakligi hmi dan girdigim set degerinde sabit tumam gerekli
wizarttan pid denedim olmadi
bu wanayi pid olarak nasil acar kapar modulation control saglayabilirim
yardimci olabilirmisiniz??

Merhaba Tarifinden anladığım kadarıyla bu vana motorun Yüzer Kontrol(floating motor) şeklinde çalışıyor, bu iş için normalde hvac plc markalarında özel çıkış kontrol blokları olur. Sen sadece kaç saniyede tam açma yapıyor, minimum açma süresi ne olsun şeklinde parametre girersin ve bunu o blok kensisi halleder. Siemenste de böyle bir blok var mı bilmiyorum. Deltanın bu iş için dtv şeklinde ürünleri var.

Merhaba Tarifinden anladığım kadarıyla bu vana motorun Yüzer Kontrol(floating motor) şeklinde çalışıyor, bu iş için normalde hvac plc markalarında özel çıkış kontrol blokları olur. Sen sadece kaç saniyede tam açma yapıyor, minimum açma süresi ne olsun şeklinde parametre girersin ve bunu o blok kensisi halleder. Siemenste de böyle bir blok var mı bilmiyorum. Deltanın bu iş için dtv şeklinde ürünleri var.
deltada devamli olarak yapiyorum
ancak su anda onumdeki sistemde s7200 ss6 ve em132rtd modulu var bunlara guncelleme yapacagim icin baska marka veya modeller dusunmuyoruz.
siemensde sihirbazla pid denedim ancak pek olumlu sonuc alamadim.

ben şöle bir tavsiyede bulunabilirim şu an s7 200 kullanmadığım için tam olarak pıd kontrol bloklarında ne var ne yok kafamda değil ama yanlış hatırlamıyorsam s7 300 gibi vana kontrol yok galiba eğer yoksa sende histerili bir program yazabilirsin yanı bundan aşağı düşünce aç misal bundan yukarı çıkınca kapat şu kadar aşağı düşünce açmaya yenden başla gibi ne var proseste kayma olucaktır

Forum istatistikleri

Konular
129,848
Kullanıcılar
452,704
Son üye
kalpsiz42

Yeni konular

Geri