s7300 interrupt kullanımı ?

Herkese merhaba arkadaşlar ;

Bir enkoder yardımıyla hattın dakikadaki hızını ve hattan nekadar ürün çıktığını ekranda göstermek istiyorum. Sanırım bunun için interrupt kullanmam gerekiyo yani plc nin çevrim süresinden etkilenmeden enkoderden gelen pulsleri örneğin 10 ms bir okumam gerekiyor. ( Yanılıyorda olabilirim arkadaşlar bilmiyorum tam olarak .)
Bu işi s7300 plc de nasıl yapabirim ? Yani programı bilmiyorum hangisi ama örneğin komple ob40 ın içine mi yazıcam (sadece enkoderden alınıcak pulse bilgisini ) ?
Yada bu işi nasıl yapabilirim değerli ustalarım , şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Bu konu benim de onem verdigim bi konu,bilgisi olan arkadaslarin yorumlarini bekliyorum

Sn mekartonixxx 10 ms hatta 1 ms lik tarama dahi encoder olçümü için uzun sürelerdir. Encoder için High speed counter kullanmak zorundasın, CPU-31xC yani kounter özelliği olan cpu, larda encorder kullanabilir veya FM350-x gibi counter modulu kullanmalısın.

Cevabınız icin tesekkur ederim Sn macix ,
313-c modeli var elimde o konuda sorunum yok ama , ilgili programi yinede bir interrupt bloguna cagirmam gerekmez mi ? Yani plcnin cevrim suresince puls leri yanlis okumaz olmaz miyim ?

eğer devir ölçmek için kullanıcakasan frekans ölçümü yapıcaksın sfb 49 ile ürün sayısını devir ile orantılımı yapıcaksın daha ayrıntılı yazarsan daha ayrıntılı yardımcı olabilirim belki

Saymak istiyorsan (5kHz ve üstü ,CPU 313C max 30kHz ) SFB47 kullanmalısın .Cpu modülünün onboard inputlarını HW olarak kullanmak zorundasın.Ve bunlar fix tanımlanmış I/O adresleridir,yani aynen kullanmak zorundasın...

Son düzenleme:
Cevaplariniz icin tesekkur ederim oncelikle , abi bir konveyorden dakikada ilerleme miktarini ve nekadar urun çiktigini ekranda gostericem. Ama aail sorum bu sfb49 u ozel bir interrupt blogunun icine mi yapmalıyım ki puls kacirmayayim , yani panasonic plc de ozel kisimlar gordum mesela cevrim suresi 20 ms gibi, bu sekilde plc program cevriminden ayri olarak plc sadece orayi tariyo ve saglikli bilgiler gosteriyodu. Siemenste olay boyle dehil midir ?

OB1'de parametrelendirmelisin... Yani sfb.. ve instanzDb ....,ayrıca örn.SFB47 bağımsız interrupt veya counter modülü gibi çalışır...

Forum istatistikleri

Konular
129,837
Kullanıcılar
452,670
Son üye
fearles3422

Yeni konular

Geri