S7300 MİCROMASTER PROFİBUS HABERLEŞME

Raichu

Üye
Katılım
1 Ağu 2009
Mesajlar
455
Puanları
16
Yaş
36
Slm arkadaşlar

s7 300 plc ile mm420 sürücüyü profibus ile haberleşme hakkında bilgi edinmek istiyorm

step 7 donanım ayarlarında profibus ağına mm420 eklediğimizde altta sürücü ile ilgili giriş ve çıkış adresleri veriyor bu adresleri kullanarak sürücüye nasıl start hız bilgilerini göndeririz

bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim teşekkürler
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhabalar pıw256 ve pQw256 gibi word tipinde bunları bitleri ayırarrak micromaster dökümanlarından bitlerin tek tek görevleri belirtilmiştir eğer biraz bekelrsen yavuz hocanın yeni kitabında micromaster440 420 ile profibus haberleşmesi olacak ve bana özel meil taabilirnsiz size yardımcı olabilirim.
 
Yavuz hocanın yeni kitabı çıktımı acaba?? çıktıysa nereden temin edebilirim???
merhabalar pıw256 ve pqw256 gibi word tipinde bunları bitleri ayırarrak micromaster dökümanlarından bitlerin tek tek görevleri belirtilmiştir eğer biraz bekelrsen yavuz hocanın yeni kitabında micromaster440 420 ile profibus haberleşmesi olacak ve bana özel meil taabilirnsiz size yardımcı olabilirim.
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar mikromaster da PKW ve PIW lerin ayrılması ve programda nasıl kullanıldıklarını daha ayrıntılı anlatabilir misiniz. Yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim.
 
Ekteki dökümanı netten bulup incelerseniz işinizi görürsünüz.

PROFIBUS Optional Board Operating Instructions 6SE6400-5AK00-0BP0
 
slm ark ben siemens programı yapıyom ama mm haberlesmesiyle ilgili bişey bilmiyorum bit ayarı yaparak we kendimiz adres wererek yapıyormusuz ama ikisininde nasıl yapıldıgını bilmiyorum su anda irandayım fabrika sahipleri böyle bişey istediler ama bilgiye sahip degilim yardımcı olursanız çok sewinirim herkese irandan slm lar
 
İşin acelemi bilmiyorum ama işine yarayacak bilgileri hafta sonu gönderebilirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,756
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst