Aynı derecede LM317 ile sürmek de mantıklı değil !Evet seri direnç ile power led sürmek mantıklı değil...
Neden acaba sorun merak ettim başka bi yerdede okudum LM 317 ile sürülebilir ama tercih edilmemeli diye okudum ama dezavantajından bahsetmemişler.. Dezavantajı nedir LM 317 kullanımının?Aynı derecede LM317 ile sürmek de mantıklı değil !
power ledlerin akımı neye baglı olarak değişiyormuş serkan hocam?Evet seri direnç ile power led sürmek mantıklı değil. Power ledlerde önemli olan akım olduğu için akım kontrol devresi olmalı ben ilk başta net bilmediğim için sabit voltaj kontrolü yapmıştım ledlerim sürekli yanıyordu sonra neden yanıyor diye araştırdım öğrendimki power ledlerde önemli olan akımmış.
kesinlikle kabul ediyorum. Bilgili oldugumu iddia etmedim ve kendi düşüncemdir diye ekledim. Anlamadıgım bir nokta var. ledi besleyen sistemin verebildiği akım maksimum akım diyelim 0.4 A .MC34063 ( 69 değil ) kalender arkadaştır.
@toyer , bu konuda baya bir bilgi biriktirmelisin.
Üsenmeyip aşağıdaki linkleri okursan gelişme olabilir.
Power ledler ısınır mutlaka ısınır ve iyi ısınır .
Aslında reklamlarındaki gibi değiller verimleri çooook yüksek değil ama kullanım alanları ve prensiplerindeki kolaylık yüzünden tercih ediliyorlar.
Ayrıca sıcaklık değerleri üretici pdf lerinde verilen değerler arasında olduğu sürece sorun olmaz.
Power ledler tek bir led değildir .
Aynı kırmıkta 0nlarcası olabiliyor.
Uygulamada hep aynı sıcaklık şartlarını sağlamak mümkün değildir.
Hayal bile edemezsin , ancak laboratuvarda ve özel cihazlarla sıcaklığı ölçüp sabitleyici sistemler kurarsan..
Isındıkça çok akım çeker ..çok akım çektikçe ısınır ..buna çığ etkisi denir , bu yüzden kesinlikle , akım belirli değerde sınırlanmalıdır.
Aşağıda bir ledin pdf i var.
Aynı yerde benzerlerini bulabilirsin.
http://www.cree.com/LED-Components-and-Modules/Products/XLamp/Discrete-Directional/XLamp-XML
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?