sabit grup

orada tan fi yazmıyor ama q/p mi ne bi şey yazıyor.Bu tangant mıdır.
varkombi-12 nasıl düzeltecek drumu ki?şimdiki rölemden farkı nedir?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sayın mustafa bey;
Q/p=bileşka tan fi dir.Yani gördüğünüz değer 3 fazın bileşkesidir.Her fazın cos fi değerlerini ayrı ayrı görmek için sadece aşağı yön tuşuna basın sırayla R fazının S fazının T fazının cos fi değerlerine bakın 3 cos fi değeri birbirine yakın ise yükünüz dengelidir aralarında bariz farklar var ise sisteminiz dengesizdir yada kondansatörleriniz problemlidir.
Kondansatöleriniz sağlam ama cos fi değerleriniz farklı ise örneğin;
R cos fi 1.00
S cos fi 0,98
T cos fi -0,98
gibi ise sisteminizdeki yükler dengesizdir ve her fazın ayrı kompanze edilmesi gerekir.Bu da varkombi-12 rölesi ile mümkündür.Varkombiye kondansatörleri faz-nötr,faz-faz veya trifaze bağlayabilirsiniz herhangi bir sıra gözetmeksizin.Ayrıntılı bilgi için www.kael.com.tr Varkombi-12 kullanım klavuzunu inceleyebilirsiniz.
 
sayın kael semih

Varkombi röleniz iyi çalışıyor, kullandım ve sonuç aldım dengesiz yüklerde. tan fi ile ilgili söylediklerinizi anladım ama şöyle de yapılabilirdi, virgülden sonra üç basamak hassasiyeti, misal 0,998 ya da 0,995 . alışmışız biz cos fi ile bu işi götürmeye :)

yalnız sizi tebrik ederim, çoğu firmadan önce kapasitif bölgede çalışma olayını rölelerinize uygulamışsınız, çoğu yerde bu kapasitif çalışma özelliği beni kurtardı, röleyi veya kondansatörleri değiştirmeden olay çözüldü.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,247
Mesajlar
924,610
Kullanıcılar
451,639
Son üye
anannnndsandn

Yeni konular

Geri
Üst