Sanayi fırını sıcaklık ayarı hakkında!!

yeterlı ısınma olmaz
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
gemo firmasininda buna benzer bir urunu bulunmaktadir.
 
yeterlı ısınma olmaz

arkadaslar yeterli isinma olabilmesi icin rezistansin yildiz noktasinin mutlaka notr hattina bagli olmasi gerekir.aksi taktirde tek faz kesildiginde rezistanlar kisa surede uzerinde olusan yuksek gerilim yuzunden acik devre olurlar.
 
arkadaşların dediği elimkonun e-200 model cihazlarını bende kullandım fırın için kullancağınız termokuple larıda elimko dan alabilirsiniz.Bizim fırınımızda 1200 derecelik termokuple kullanmamıza rağmen fırın ısısı 950-1000 derecede iken termokuple ömrü 4-5 ay kadar dı.Şimdi elimko dan termokuple aldık bakalım bu ne kadar gidecek.Ayrıca elimko daki görevli arkadaşlar otomasyon projenizde size destek de oluyorlar.Birde 3d12 x diye yeni bir cihazları var fırındaki değişik bölgelerdeki termokuplelarının ısılarını sıra ile gösteren ve alarm çıkışı veren bir cihaz.Bu cihazı da incelemenizi öneririm.
Kolay gelsin ...

Arkadaslar elımkodan alınan termokupleların fırın ıcındekı sevıyesıde onemlı termokuple kullandıgınız fırın gaz ıle calısıyorsa termokupule sevıyesını tavanla bır tutun yada 4 cm den fazla olmasın
 
arkadaşım bir adet s7 200 cpu 222 ve bir adet em 231 anagol giriş [0-20 ma] meter de
pt 100üzerinde çevricili[0-20ma]ve pt100 sklalı istersi[0-600 dereceli]kolayca haledersin
sıcaklık ayar sorunsuz yaparsın
 
slm arkadaşlar önümdeki proje cam eritme fırını.fırın 3 adet odadan oluşacak odalar maksimum 900'C ye çıkacak bu direnç tellerini yıldızmı üçgenmi bağlıycam ve güç devresini nasıl yapıcam SSR KULLARAK yapıcam ama bana bir örnek vererek yardımcı olurmusunuz teşekkürler
 
bu şekilde bir fırın yapacaksan evvela ihtiyacın olan güçü belirlemelisin. yıldız bağlayacaksın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,905
Mesajlar
921,551
Kullanıcılar
451,057
Son üye
hayybeci
Geri
Üst