Slm sn.
@binbaşı bey. Ben latife ediyorum ortam şenlensin diye
Normlar çok önemlidir tabiki. Ben normlara duyulmamış bir tesisatta toprak ayırmaya çalışıştığını zanneden nötr ayırdığından bir haber, bir arkadaşın ölümden nasıl döndüğüne şahit oldum. Normlara uymamak cinayetten farksızdır aslında. İşi bilen de bilmeyen de sağa sola kablo çeker oldu. Benim nazarımda cinayetten farkı yokki.
Aslında normlara uymayan yetersiz kalan meslektaşlara daha da önemlisi norm kesitleri ne uymayan kablo üreticilerine çok ağır cezalar verilmesi gerekiyor hapis cezasına kadar yolu olmalı bence.
Marka vermeyeceğim burada fakat 2 yıl evvel bir kablo alındı pano imalatına başladık. Kabloları çekiyor arkadaşlar kontaktöre. Yanıma geldi bir tanesi bir elinde kablo bir elinde yüksük,
- Abi kablonun paketinde 4 mm. Yazıyor ama 4 mm yüzük bol geliyor.
Dedi. Baktım yüzük 6 lıktır belki diye, turuncu 4mm yüzük. Kabloyu aldım elime izolesi kalın damar ince, içimi bir şüphe sardı malum markayı ilk kez alışmıştık çünki. Kabloyu Bir kenara kaldırıp eski kablolardan aldım ve işimizi gördük. Gel zaman git zaman iş güvenliği için
Elektrik kontrollerini yapan firma geldi şirkete ve benimde aklıma kablo geldi arkadaşlara durumu izah edip kontrole gönderdik kabloları. Sonucu görünce şok geçirdim resmen 2.92mm. adamlar bakırdan çalmış çalmasına ama hiç düşünmüyorlar ya kablo akımı taşıyamayıp yangın çıkartsa ne olacağını.
Bu sebeple. Bu tip sorunlarla karşılaştığimızda anında gereğini yapıp şikayet etmek gerek. Bir kişiyi dikkate almazlar fakat bir kitleyi dikkate almak zorunda kalırlar. Normlara uyulmadığında emin isek Şikayet edelim arkadaşlar.