sarım sayısını sınırlama

volky

Üye
Katılım
14 Mar 2008
Mesajlar
392
Puanları
1
Yaş
39
slm arkadaşlar .
portal vincin tamburuna halat sarılıyor ve ben bu halatın tamburdaki oluklar dolduğunda otomatik durmasını istiyorum sizden bu konuda fikir ve yardım bekliyorum.
 
kare şeklinde malzemeden halat çapından biraz büyük delik aç halatı delikten geçir kare malzemeyi vincin kedisine zincirle bağla ve sivici bu kare malzemeye bağla kanca yukarı hareket ederken bağladığın kare yukarı kalkar ve sivic sinyal verir ve hareketi keser vinçler için şmarsalın özel siviçleri var.
 
Syn çelik cpu tavsiyesi masrafsız yerinde bir öneridir.Tek kullanım amacı vinç yukarı çalıştığında limit görev yapacaktır.vincin aşağı inişi ise vinç kullanıcısının dikkatine bağlıdır.Ayrıca oldu ki switch bozulursa motor termik atasıya kadar çalışmaya devam edecektir.
Özel ve detaylı çalışma istiyorsan syn aykanatın aradığı switch limit işini görecektir.İncelemende yarar var.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/otomatik-kumanda/16400-vinc-kancasi-icin-limit-switch.html
 
eğer tamburunda kalvuz varsa aşağıdaki gibi bir sistem yapabilirsin tambur switch de bir alternatiftir dökümandaki çözüm pratik ve ucuza mal olur
 

Ekli dosyalar

  • 21409144.pdf
    178.3 KB · Görüntüleme: 22
birde ikinci alternatif olarak bu dökümana bak fikir verebilir
 

Ekli dosyalar

  • 1.pdf
    238.8 KB · Görüntüleme: 11
bu pdf dosyaları açılmıyor.
bunun dışında zaten ben kancaya o switc düzeneğini yaptım yani kanca tambura 1 m kala ağırlığı yukarı kaldırıp switchin devreyi açmasını sağlıyor.
benim istediğim halat tamburu doldurduğunda sistemin durması.
bu vinçte 2 adet motor ve 2 adet tambur bulunuyor ve motorlar dengesiz çalışıyor bunun için hangi tambur önce dolarsa onun açmasını istiyorum.
yada bu motorların devir sayısını eşitleyebilirmiyim.etiket değrleri aynı motorların ama 1 tane 2 defa sarıma gitti.
 
sn volky senin istediğin şey tambur switch ile olur, schmersal veya ter marka tambur switcler işini görecektir. motorların devrini eşitlemek için iki ayrı sürücü takman gerekebilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,962
Mesajlar
922,116
Kullanıcılar
451,157
Son üye
AZK01

Yeni konular

Geri
Üst