Satfinder da yayın var TV de yok neden

krhnby

Üye
Merhabalar, sitede merkezi uydu sistemi var ve her tv prizi multiswitchten geliyor. Satfinder 4 ile bakınca tüm kanallarda yayın var sinyal ve kalite 90 üzerinde gözüküyor, Güç: 85 dBuV civarı MER: 15 BER: E-6 C\N: 15 civarı alıyorum. Bunlar daireden aldığım değerler. Fakat TV de sinyal ya yok yada 15-16 seviyelerinde gösteriyor kanal bulmuyor veya 1-2 kanal buluyor. Aynı uyduyu farklı bir dairede deneyince yayın gelirken bu dairede yayın bazen geliyor ve gidiyor. Diseqc ayarları vs doğru tv için çok kez servis geldi ama tvde problem yok diyorlar farklı yerlerde sinyal alırken burada almıyor ve bu sorun bir kaç dairede yaşanıyor. Kablo kontrolü yapıldı kablo sağlam zaten satfinder ile yayını sorunsuz alabiliyorum. Bu neden oluyor bir dairede olsa TV sorunu olabilir derim ama bir kaç daire yaşanıyor bu problem. Ara kabloyu değiştirdik prizi kontrol ettik bir sorun göremedik. Belki güç fazladır diye splitter ile bölüp deneyecektrim ama elimde tap out vardı onun out çıkışından alıp denedim satfinderda güç 65 lere kadar düştü ama tvde yine yayın alamadım.

Aynı uyduyu farklı bir dairede deneyince yayın gelirken bu dairede yayın bazen geliyor ve gidiyor.
farklı yerlerde sinyal alırken burada almıyor ve bu sorun bir kaç dairede yaşanıyor.
her tv prizi multiswitchten geliyor.

Multiswitch'e bağlı olup yayın gelen bir dairenin kablosunu multiswitchten çıkarıp, sinyal almayan dairenin kablosunu o çıkardığınız yere bağlamayı denediniz mi?

Hayır onu denemedik ama neden satfinderda yayın var değerler de iyi iken tvde sinyal göremiyoruz anlayamadık

... Fakat TV de sinyal ya yok yada 15-16 seviyelerinde gösteriyor kanal bulmuyor veya 1-2 kanal buluyor. Aynı uyduyu farklı bir dairede deneyince yayın gelirken bu dairede yayın bazen geliyor ve gidiyor....
Santral portunu değiştirmeyi deneyin. Daireye inen kablo sayısı 1 ise kablo testinin sağlamlığına güvenmeyin. Hasarlı kablolarda benzer sorunlar yaşanabiliyor.

Hayır onu denemedik ama neden satfinderda yayın var değerler de iyi iken tvde sinyal göremiyoruz anlayamadık
Bu gibi aksaklıklar için kullanılması gerekli alet RF SPECTRUM ANALYZER'lardır.
Ancak çok pahalı oldukları için Türkiye'de kullanımı yaygın değidir.
2000$ bazında uygun fiyatlı ürün.
https://www.robotsepeti.com/owon-xsa815tg-15-ghz-rf-spektrum-analizor-spectrum-analyzer
Kaliteli ve gerçek profesyoneller için olanlar.
https://www.keysight.com/us/en/prod...nd-wireless-analyzers/handheld-analyzers.html
DİKKAT!
Bu tür ürünler için 2 bavul dolusu TL ödemek gerekebilir.

Ancak bazı SAT-FINDER'lerde usulen de olsa spectrum ölçebilme özelliği bulunabilmektedir. Bu tür aletler tam ölçüm yapmasa da işini bilenler için fikir oluşturabilmektedir.
Örneğin kanal bandı dahilindeki gürültü faktörü veya arsız bir sinyal.
https://www.promaxelectronics.com/i...nal-and-spectrum-analyzer-professional-class/

NOT:
Kablo sonlandırmaları ve parazit üreten diğer TV ler ayrıdır.
Sonlandırılması yapılmamış bir kablo varsa bu gibi aksaklıklar olabilir.

Son düzenleme:
Yan dairede denedik yayın yine yok, tv işini dışarıdan firmaya yaptırdık oturum yeni başladı sitede arızalar vs için yaptırdığımız firmayı çağırıyoruz onlarda tv de sorun olduğunu iddia ediyorlar. Samsungın yeni bir modeli tv, adamlar serviste uyduya bağlayıp yayın geldiğini çalıştığını göstermişler ama dairede yayın alamıyor.

Yan dairede denedik yayın yine yok, tv işini dışarıdan firmaya yaptırdık oturum yeni başladı sitede arızalar vs için yaptırdığımız firmayı çağırıyoruz onlarda tv de sorun olduğunu iddia ediyorlar. Samsungın yeni bir modeli tv, adamlar serviste uyduya bağlayıp yayın geldiğini çalıştığını göstermişler ama dairede yayın alamıyor.
Frekansları el ile girince çalışıyor mu?

Uydu ayarları diseqc A ya göre ayarlı Türksat çanağı A ya bağlı, hiç bir şekilde sinyal göstermiyor bir ara %16 seviyelerinde doğuş yayın grubunu gösteriyordu ama gerisi yoktu şuan o da yok manuel bulma da yapmıyor yada onu ben beceremedim

Forum istatistikleri

Konular
133,413
Kullanıcılar
459,375
Son üye
ghkjbbujnn
Geri