Sayaç daire uyuşmazlığı sorunu

Son uzun mesajları okumadan yazıyorum, kusura bakılmasın! Benzer bir konu oturduğum binada vuku bulmuştu. 8-10 sene normal şekilde oturduğumuzda, ilk başta müteahhitin üzerinde olan abonelikler zamanla ilgili kurumla sözleşme imzalayarak daire sahiplerinin üzerine geçmişti. Fakat günün birinde daire sahiplerinden birinin daireyi satması ve alacak olan kişinin de kredi çekmek istemesi ile ilgili bankanın ekspertizi daireyi ve ilgili evrakları, plan, projeyi incelediğinde daire numaralarının ters verildiğini tespit etmiş (bina çift daire kurulumunda olduğundan karşı daire) ve normalde bina girişinde 1 numara (1 nolu daire) sağdan başlaması gerekirken bizde soldan başlamıştı. Daha sonra tadilat projesi ile proje üzerindeki hata düzeltildi. Daha doğrusu, eğer numaralandırma sağdan yapılıyorsa (çünkü bir çok abonelik mevcut daire numaralarına göre yapılmıştı) soldan başlayacak şekilde projeye işlendi ve iş çözüldü. Belki sizde de böyle bir sorun vardır diye yazayım istedim.;)
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.

Forum istatistikleri

Konular
129,325
Mesajlar
925,295
Kullanıcılar
451,772
Son üye
QFaruk

Yeni konular

Geri
Üst