sayaç o.g de kompanzasyon sistemi sorunu

rojamın

Üye
merhabalar 4 adet trafonun kompanzasyonunu yaptım çok güzel gidiyordu değerler %10 reaktif %2 capasitif yazıyordu ama bir gecede reaktif %80 çıktı capasitif durdu sabit güç bağladım deneme amacıyla bir türlü reaktif %25 altına inmedi capasitifte çok az oynama vardı sorun ne olabilir sayaç o.g den okunuyor tek sayaç kompanzasyonuda her trafo için ayrı ayrı a.g den yaptım l1, l2 l3 yanıp sönüyor belki daha öncede yanıp sönüyordu yeni fark ettim

Moderatör tarafında düzenlendi:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
sayaç giriş uçları ters flaşı ondan verir kondanstörleri kontrol et bide pensampermetre ile

O OG hatta 3 faz da yer değiştiyse motor dönüş yönü değişmez ama dediğiniz olay olabilir.
Önceki R, yeni S olduysa
Önceki S, yeni T olduysa
Önceki T, yeni R olduysa

arkadaşlar o.g nin her 3 fazı da nasıl bir anda yer değiştirebilirki bir de 154 direk fiderden alıyor fider sadece bu 4 trafoya tahsis edilmiş. kondansatörleri role ile test ettirdim sorun yok. başka fikirleriniz varsa lütfen yazın

kondansatörlerini reaktif güç rölesine yeniden autousetup yaptır ve gerçek değerlerini görüyormu kontrol et. devreye alma zamanlarını yeniden ayarla. birde sisteme sabit kondansatör grubu bağla.

Faz sırası doğru değildir bu sayacın yanlış ölçeceği anlamına gelmez yeterki fazlar ve akımlar doğru olsun bu sayaç firmasının iadesi
önceleri yükleri fazlalığından oranlar iyi sonraları yükleri azaldığından oranlar kötü olabilir trafo sabit kondansatörlerinizi kontrol edin

Sn günerd nin ifade ettiği şekilde yükleriniz azalmış olabilir. Aktif tüketiminizde değişim nedir? Ayrıca OG den ölçüm alarak AG den düzeltme yapan sistemleri de gözden geçiriniz.

yazdıklarınızdan ötürü çok teşekkür ederim. ben sayacı değiştirtim. tahminimce capasitif değerleride reaktife kaydediyor çünkü aşırı kondansatör sab,t bağladım yinede capasitif artmıyordu

sayacı değiştirdim reaktif düştü %20 civarında sabit yük bağlayacağım capasitif çok az ilerliyor durum hemen hemen düzeldi.
bütün arkadaşlara;
--ister O.G olsun ister A.G olsun kompanzasyonlarda faz sırası değişse dahi kompanzasyon faz sırasına bakmaz kendi akım trafosuna bakar.
--yeni çıkan sayaçlarmı yoksa eski sayaçlarda da varmı bilmiyorum capasitif reaktife veya reaktif capasitife yazabilir bunun testi için sabit yük bağlayarak deneyin.
ilgi gösteren herkese teşekkürler

Forum istatistikleri

Konular
129,687
Kullanıcılar
452,389
Son üye
murat0441

Yeni konular

Geri