Sayacın altında yanan bu yer normal mi?

Öncelikle iyi günler, apartmanımızda geçen ay boş dairede yangın çıktı o nedenle herkes normale göre daha tedirgin bu konuda.Dün akşam komşum kapıyı çalıp böyle birşey var daha önce dikkat etmedim hiç yanıyor sanki burası dedi.Kablonun sarılı olduğu vidanın etrafında böyle ışık gibi değil de kor gibi yanar ya kablo öyle birşey var.Elektrik dağıtım şirketini aradım başvuru yaptım ama gelen yok henüz.Bilen biri yardım edebilir mi bu nedir neden sıcak diye?

Ekli dosyalar

• 30a2996b-f377-4619-8a9b-2e50a57b270f.webp
    30a2996b-f377-4619-8a9b-2e50a57b270f.webp
    108.9 KB · Görüntüleme: 52
Yanıyor, fotoğrafta tam belli değil topraklama olabilir eski tesisatlara benziyor. Sayaçtan önce otomatı kapatıp bakın kesilmez ise ortak alan sayacından kesip bakın ikisinden biridir muhtemelen.
Enerji dağıtım şirketinden ziyade bence elektrikçi çağırın dağıtım şirketleri sayaç dışında ilgilenmez.
Tehlike altındasınız....

Pano topraklaması büyük ihtimal nötr olarak kullanılmış bilinmeyen illegal bir tesisatta. Ya da başka bir durum var buradan göremediğimiz. Bu durumda kullanmaya devam etmeyin. Çok tehlikeli. @burak_1071 arkadaşın önerileri yerinde.
Gece şalteri indirdim yanmaya devam ediyordu.Evdekiler boş yere evham yapma diye geri açtılar şalteri kapatayım hemen yani

Elektrikçi geldi topraklama kablosunda sıkıntı var dedi onun bağlantısını kesti kabloyu kesti sonra o dıştaki siyah olanı.Ev içinde bir hatta sıkıntı var onun bağlı olduğu şalter kapalı kalsın dedi haftaiçi gelip hattı şalteri ve dıştakini değiştirecekmiş komple.Elektrik kullanabilirsiniz şimdilik sıkıntı yok dedi gitti

Elektrikçi geldi topraklama kablosunda sıkıntı var dedi onun bağlantısını kesti kabloyu kesti sonra o dıştaki siyah olanı.Ev içinde bir hatta sıkıntı var onun bağlı olduğu şalter kapalı kalsın dedi haftaiçi gelip hattı şalteri ve dıştakini değiştirecekmiş komple.Elektrik kullanabilirsiniz şimdilik sıkıntı yok dedi gitti
Elektrik arızası böyle yarım yamalak bırakılıp gidilmez. Başka düzgün bir usta bulun.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri