youngman_2
Üye
merhaba arkadaşlar
ben yüksekokulda ögretmenlik yapmaktayım okulumuzda Scada derslerini uyguamalı olarak işlemeye yarayacak en temel sekilde bir scada sistemi kurmak için ugraşmaktayım
ders olarak teos tank doldur boşalt tarzında pc de uygulama yaptırıorum.bunu gercek bir şekilde yapabilecekleri lab. kurmaya çalışıyorum. ama nasıl ne olacak kafam allak bullak .
bana nasıl bu işi en kısa zamanda ve en az masrafla halledebilirim yardımcı olursanız sevinirim..
elimizde bulunan malzemeler..
s-7 200 var
masaüstü yeni bir pc
büyüklü küçüklü bir sürü motor
kontaktör-röle-butonlar...
pinomatik küçük silindirler vs.
plc ladder programlamayı ve teos ta yazılım yapmayı az çok biliyorum pc den plc ye program gönderip çalıştırabiliyoruz...
yaptırmayı düşündügüm uygulamalar
işte motoru çalıştır-durdur tersine döndür
sıcaklık verisi oku
tank doldur boşalt
silindiri çalıştır
tarzında işlemler ...
ben yüksekokulda ögretmenlik yapmaktayım okulumuzda Scada derslerini uyguamalı olarak işlemeye yarayacak en temel sekilde bir scada sistemi kurmak için ugraşmaktayım
ders olarak teos tank doldur boşalt tarzında pc de uygulama yaptırıorum.bunu gercek bir şekilde yapabilecekleri lab. kurmaya çalışıyorum. ama nasıl ne olacak kafam allak bullak .
bana nasıl bu işi en kısa zamanda ve en az masrafla halledebilirim yardımcı olursanız sevinirim..
elimizde bulunan malzemeler..
s-7 200 var
masaüstü yeni bir pc
büyüklü küçüklü bir sürü motor
kontaktör-röle-butonlar...
pinomatik küçük silindirler vs.
plc ladder programlamayı ve teos ta yazılım yapmayı az çok biliyorum pc den plc ye program gönderip çalıştırabiliyoruz...
yaptırmayı düşündügüm uygulamalar
işte motoru çalıştır-durdur tersine döndür
sıcaklık verisi oku
tank doldur boşalt
silindiri çalıştır
tarzında işlemler ...