Selenoid Soğutma

Devremde kullandığım selenoid valf im var.Ama süre keçtikçe ısınıyor.Nasıl soğutabilirim ? Fan koysam bobini soğutur mu?

Selenoid bobinleri ısınır. Sogutma gereksinimi olmamali. Aşırı ısınıyor ise başka bir sorun vardır. Yüksek voltaj yada dc ac farkı gibi. Yada bulunduğu ortam sicakligi yüksektir gibi..

Normal bir selenoid vana bobini limitler dahilinde ısınır. Kendi kendini sogutabilir. Ayrıca bir işlem yapmanıza gerek yok.

12v veriyorum datasheetde de öyle yazıyor.Isınması ömrünü kısaltır diye düşünüyorum.Bu yüzden soğutmak istiyorum.
Su koysam yeterli olur mu ?

Bobinin neresine su koyuluyor?

selenoid-su-valf-12v-solenoid-valve-12-13012-56-B.jpg
Bardak gibi bişey yapıp altına koyup içine su koysam mesela .Başka bir pompa ile de su ısındıkça tahliye edip yenisini dökse.

Ekli dosyayı görüntüle 74904Bardak gibi bişey yapıp altına koyup içine su koysam mesela .Başka bir pompa ile de su ısındıkça tahliye edip yenisini dökse.

Emin değilim ama ,

Bu selenoidler içinde sivi varken calistirmalisiniz.

Bir diğer bilgi selenoid bobini ile merkezdeki çekirdek arasinda boşluk olmamali. Boşluk varsa bobin ısınır ve yanar. Bobin orjinal değilse de bu ısınma meydana gelebilir.

Su konusu Elektrik bağlantısı su içinde kalırsa elektrolit olacağı için bir süre sonra terminal baglantisi eriyecektir. Erimese bile kararır bozulur. Nuve ile bobin arasına su girmeside iyi bir durum değildir.

Isınma konusunu selenoidden su geçerken tekrar denemelisiniz sicaklikta dusme olacak mı?

AC ile çalışan bir selenoide DC veya DC ile çalışanına ise AC uygularsanız aşırı ısınma sıkıntısı bu yüzden olabilir. Selenoidin üzerinde kaç volt ve akım şekli (AC/DC olarak) ne şekilde belirtilmiştir? Bunu tam olarak üzerinden okuyup bize yazabilir misiniz? Uygulanan voltaj doğru ise yanlış olarak uygulanan akım biçimiyle olabilmesinden şüphelendim. Kolay gelsin.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,735
Kullanıcılar
452,457
Son üye
powerotomasyon.net

Yeni konular

Geri