SELES marka tartıyı PC ye bağlama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Makoto
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Makoto

Üye
Merhaba, elimde Seles AHC -15+ elektronik terazi var. Teraziyi PC'ye bağlayıp ağırlık verisini almak istiyorum.

USB-RS232 dönüştürücü olarak Alfais 4228 USB-RS232 kullanıyorum.

Şu ana kadar yaptıklarım:
  • USB-RS232 dönüştürücü Windows tarafından tanınıyor ve COM portu oluşuyor.
  • PuTTY ile COM portuna bağlanabiliyorum.
  • Dönüştürücünün 2 ve 3 numaralı pinlerini loopback (geri besleme) testi için birbirine bağladığımda PuTTY'ye yazdığım karakterler geri geliyor. Yani dönüştürücünün seri iletişimi çalışıyor gibi görünüyor.
  • Terazinin RS232 pinlerinde multimetre ile ölçüm yaptığımda bazı pinlerde yaklaşık 5 V görüyorum.
kablolarda bir sıkıntı yok gibi ama veri pc ye neden gelmiyor veri alması için kullandığım PuTTY programı yüzünden olmuyor olabilir mi ne yapmam lazım? şimdiden teşekkürler.

Kataloğunda "Opsiyonel" diyor. Terazi içinde, RS-232 gerçekten varmı?

Standart RS-232 nin TX hattı boşta olduğundan negatif voltaj ölçülür, kontrol edin.
Terazinin arkasındaki bağlantı soketinin ve cihaz etiketinin fotoğrafın çekin.

Kataloğunda "Opsiyonel" diyor. Terazi içinde, RS-232 gerçekten varmı?

Standart RS-232 nin TX hattı boşta olduğundan negatif voltaj ölçülür, kontrol edin.
Terazinin arkasındaki bağlantı soketinin ve cihaz etiketinin fotoğrafın çekin.

Ekli dosyalar

• IMG_2738.webp
    IMG_2738.webp
    49.7 KB · Görüntüleme: 16
Hocam bu fotoğrafta tartının altında giriş bölümü var ordan 3 numaralı kısımı ölçtüğünde dc - voltaj geldi ama değer sürekli değişiyordu

Kabloda USB kısmını PC ye bağlayıp voltajı ölçmek istedim değer vermedi 2 ve 3 numaralı pinleri kablo ile bağladım sonra PC den PuTTY programını açtığımda klavyeden a yazdım PC de yazıyı görebildim tartıya kabloyu bağladığımda hiçbir değer alamıyorum. Tartının modelide burda

Ekli dosyalar

• IMG_2739.webp
    IMG_2739.webp
    68.3 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_2740.webp
    IMG_2740.webp
    86.7 KB · Görüntüleme: 15
Ekteki dökümana göre:
Pin 2 = Output (TX)
Pin 3 = Input (RX)
Pin 5 = Ground

3 numaralı pinde negatif gerilim gördüyseniz burada hata olabilir.
Çıkış pin 2 olmalı. Yani pin 2 = TX = -V görmaniz gerekir

Bu nedenle pin numaraları doğru mu, büyüteç ile bakın.

USB-RS232'nin 2 ve 3'ünü kısa devre edip PuTTY'de yazıyı görmek Dönüştürücünün TX ve RX'inin çalıştığını gösteriyor.

Ekteki dökümanda:
4800 baud, 8 data bit, parity None verilmiş.
PuTTY'yi 4800, 8, N, 1, Flow Control=None yapın.

Sonra, teraziyi bağlayıp PuTTY'den S komutunu Enter ile gönderin.

Kablo bağlantısı? Öncelikle TERAZİNİN:
pin 2 TX > USB-RS232'nin RX hattına,
pin 3 RX > USB-RS232 TX hattına bağlantısını kontrol edin.

Kolay gelsin

Ekli dosyalar

Zamanında delphi ile böyle bir uygulama yapmıştır. Kuyumcu terazisi gibi hassas bir terazıydı. Rs232 üzerinden haberleşiyordu. Aradan yıllar yıllar geçtiğinden kaynak kodu bile nerelerde hatırlamıyorum.

Ekteki dökümana göre:
Pin 2 = Output (TX)
Pin 3 = Input (RX)
Pin 5 = Ground

3 numaralı pinde negatif gerilim gördüyseniz burada hata olabilir.
Çıkış pin 2 olmalı. Yani pin 2 = TX = -V görmaniz gerekir

Bu nedenle pin numaraları doğru mu, büyüteç ile bakın.

USB-RS232'nin 2 ve 3'ünü kısa devre edip PuTTY'de yazıyı görmek Dönüştürücünün TX ve RX'inin çalıştığını gösteriyor.

Ekteki dökümanda:
4800 baud, 8 data bit, parity None verilmiş.
PuTTY'yi 4800, 8, N, 1, Flow Control=None yapın.

Sonra, teraziyi bağlayıp PuTTY'den S komutunu Enter ile gönderin.

Kablo bağlantısı? Öncelikle TERAZİNİN:
pin 2 TX > USB-RS232'nin RX hattına,
pin 3 RX > USB-RS232 TX hattına bağlantısını kontrol edin.

Kolay gelsin
Hocam teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için sorunu şu şekilde çözdüm kablonun 2 3 5 numaralı kablolarına ethernet kablosu bağladım sonra 2 yi 3 e 3 ü 2 ye çaprazladım daha sonrasında tartının baound ayarını 4800 PuTTy de de gerekli bölümü 4800 yaptım şimdi ekranda sayıları görebiliyorum fakat görmem için sürekli print tuşuna basmak zorundayım basmadan bu işlemleri yapabilir miyim yani her ağırlık koymam da anlık veri almak istiyorum şimdiden teşekkürler

Hocam teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için sorunu şu şekilde çözdüm kablonun 2 3 5 numaralı kablolarına ethernet kablosu bağladım sonra 2 yi 3 e 3 ü 2 ye çaprazladım daha sonrasında tartının baound ayarını 4800 PuTTy de de gerekli bölümü 4800 yaptım şimdi ekranda sayıları görebiliyorum fakat görmem için sürekli print tuşuna basmak zorundayım basmadan bu işlemleri yapabilir miyim yani her ağırlık koymam da anlık veri almak istiyorum şimdiden teşekkürler
Size gönderdiğim dökümanın 18. Sayfasında: “Data Send to RS232 continues” başlığı ile yazılmış.
Yani:
"Tare" tuşu ile "PCont" seçin
Sürekli data gönderir
.
Kolay gelsin

Size gönderdiğim dökümanın 18. Sayfasında: “Data Send to RS232 continues” başlığı ile yazılmış.
Yani:
"Tare" tuşu ile "PCont" seçin
Sürekli data gönderir
.
Kolay gelsin
Hocam onuda hallettik bu sefer de count değerini yazmıyor anlık olarak kg değerini veriyor sadece P ASK komutuyla bilgisayar istemiyle yapılabilir galiba cloude a powersheli bağlayıp sorunları çözmesini istedim 2 numaralı pinden veri aktarımı olmuyor gibisinden bir şey söyledi birde hocam bu rs232 kablonun dijitürk gibi kaliteli bir kablo mu olması lazım com bağlantısı sürekli kayboluyor.

Forum istatistikleri

Konular
133,385
Kullanıcılar
459,241
Son üye
uasertan

Yeni konular

Geri