senkron jeneratör

arkadaşım bunlar eften püften sorunlar.öle şey olmaz 4tane senkron olmadan verilemesinin nedeni programdandır. barada 4 jeneratör olmadan yük şalteri kapamıyordur.... ama senkronize ile sorun yoktur anladığım kadarı ile sizin 2 ihtimal le sorununz var
1 - şalterleriniz adi olabilir yada düşük gerilim bobini baraya bağlıdır jeneratör kalkarken arıza veriyordur 0-220 arası tüm voltajı gördüğü için yapıyor oılabilir . bunu ups ile beslemeyi deneyin ..hep düşüg gerilim bobini yanıyorsa ve kumandada değişiklik yapamıyorsanız hepsine gerilim kontrol rölesi koyun. eğer sürekli 24 volt bulabilirseniz 24 voltluk yapın . şalter kumandalarını. gibi dünya kadar çözüm mevcut

2 sorunlu arkadaşım eğer comap sencorinize yapamıyorsa hiç bir şey senkronize yapmaz . biz beceremiyoruz diceksiniz yada beceremiyorlar. o comap diye kart var dediğiniz şey dünyada üst düzey kartlardan bir tanesi. yani comap woodward deepsea hakkında konuşurken dikkatli konuşmak lazım. , tabi siz tanım için öle demişsinizde anlıyorum .. fakat burdan sanki comap kötü imajı doğabilir:)

plc ile senkron iyi olmaz ama senkron sistemlerde operasyon için plc ideal olur . her halukarda 1 adet secroniser ve load sherar kullanacaksınız.. diğer yük şalter besleme operasyonlarını plc ile yaparsanız. olur . çok bilgi kirliliği olmasın deye yazmıyorum isteyen arkadaşlar beni özelden rahatsız edebilirler

Son düzenleme:
Senkron jeneratörlerde 'senkron' teriminin anlam ve önemini nedir?

Senkron çalışmak iki ayrı jeneratörün bir barayı beslemesi anlamındadır. Tabiki bunu yapabilmek için oluşturulması gereken ortama senkronizasyon denir. Şimdi nedir bu şartlar; aynı voltaj, aynı faz açısı, aynı frekans (aynı derken -+%3 tolerans) bunların hepsini aynı yapmaya senkronizasyon bunların oluşup oluşmadığını bizim için takip edip jeneratörlerimizi bizim için paralelleyen alete senkranoskop denir. Sevgiler iyi çalışmalar.

Forum istatistikleri

Konular
129,711
Kullanıcılar
452,416
Son üye
Dadaşş2

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri