Senkron yakalama!

jakobianx

Üye
Katılım
3 Eyl 2007
Mesajlar
34
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar yine ben :D

Sizlere bu sefer danışmak istedigim konu şu, bir makine var sürekli aynı hızla(devirle) dönen.bu makinenin yardımıyla başka bir alet çalıştırıyorduk dişlilerden tahrik alarak dolayısıyla senkronizasyonda sıkıntı olmuyordu ama mekanik olarak bir sarsıntı yasanıyordu ve bizim ürünleri bozuyordu.Bunu değiştirmek için dişli ve tahrik kısmını aldık ve üzerine bir motor bagladık sürücü ile ayar yapmaya çalıştık ama senkronizasyon tam olarak uyuşmadı ya iler kayma oluyor yada geride kalma (sürücü frekans degerine baglı olarak),ondan sonra bir olisatör devre ile motoru dur-kalklı olarak ayarlamaya çalıştık yine sürücü yardımıyla ama oda olmadı,sonra motorun varyatörlü olmasını dolayısıyla hassas ayarlamanın olacagını dusunduk onu denedik yine olmadı sormak istedigim şey bunun için daha farklı nasıl bir yöntem yapılabilir.Yardımcı olursanız çok sevinirim tşk ettim.
 
dişli kutusu kullanmak istemiyorsanın bu işi servo motorlarla halledebilirsiniz. elektronik dişli oranı diye arattırın bulursunuz.
 
dişli zincir sistemi sarsıntı ve ses yapar siz onu kasnak kayışa çevirin en güzeli. Veya inverter encoder ikilisini kullanın. Devirde şaşma olmaz encoderden gelen pals sayısına göre motor torkunu otomatik ayarlar inverter.
 
aynı devirle donen makinaya bitane encoder tak hareketli mekanizmaya da servo motor tak
omronda MOVELINK die bi komut var Ucan testere mantigi yaparak bu işi sorunsuz ve sarsıntısız çözersin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,882
Mesajlar
921,288
Kullanıcılar
451,018
Son üye
cihannover

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst