6 V ile çalışan haraket sensörleri mevcut 4 adet kalem pille kullanabilirsin kablosuz tip olanları var maliyet kısmını düşünürsek bir diak kullanarak kendine küçük çaplı bir hareket sensör devresi yapmanı tavsiye ederim 9 v pil kullanarak basit bir şekilde bağlantını yapabilirsin
PIR hareket sensörü (Denenmiştir)
Hareket sensörü devrelerini inceledim internetten fakat çok fazla devre yok zaten hepsi birbirine çok yakın. benim yaptığım devrede bunlardan birisi yanlız 3. opamp'a da giriş yaplmış. 3 tane opamp kullanılınca çıkış çok mu hassas oluyor yoksa karasızmı oluyor çözemedim yani istediğim gibi olmadı. Şimdi se harika deney setinin üzerindeyken 2-3 metreden alıyor hareketi.bakalım yukarıda ne yapacak.
bu devreyi yaparken ölçerek giderseniz daha kolay olur.1. opampın girişlerinde yaklaşık 0,80 civarında gerilim olacak çıkış gerilimi de ona yakın ikinci yükseltme işleminde çıkıştan 2,40 civarında gerilim elde ettim. buda bana yetti.ilk gerilim verdiğinizde çıkış gerilimi 0 volt oluyor hemen sonra 3,69v a çıkıp bir süre bekliyor. sonra 2,40 civarına gelip artık çalışmaya başlıyor yani hemen hareket algılamıyor demeyin kondansatörlerin sarj zamanını bekliyor yani. Yapacaklara kolay gelsin. Bu arada lht878 pır sensör kullandım devrede bağlantı şekli hepsinde de aynı işarete en yakın olan + sonra sırasıyla sinyal ucu ve GND .
Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.