Merhaba
Bu tip konularda arayanlar genelde parçaları birleştirme durumunda kalmakta.. Sistem mantığı işlem biçimi anlatılırsa efektif yardımcı olunmasına imkan sağlar.
Gecikme için gecikme devreleri(zaman ayarlama imkanları ile) ön planda ve fotoselden alınan çıkış sinyaline uygulanarak geciktirilirse sonrasında sürülen cihazların sayısı ne olsa da aynı gecikme ile kullanılmış olur. Tabi gecikmenin nerede olması ne biçimde olması gerektiği önemlidir. Elektromekanik bir cihaz da basit ve ya karmaşık bir elektronik devre de gecikme sağlayabilir.
2. sinyal 1. sinyale şartlandırılırsa (VE mantığı uygulanırsa) 1. sinyalin gelmesinin ardından 2. sinyal için yol açılmış olur. Daha doğrusu 2. diye bahsedilen sinyal için bir sinyal gelmesi gerekir.
Bu sistemin muhtemelen kendi kendine ve ya manuel olarak resetlenmesi gerekecektir aksi halde tek bir çalışmadan ibaret kalacaktır.
Yine elektronik/elektrik kurulumlar birçok sorunu (parazit/gürültü/sinyalin diğer komutlara etkimesi...) aşmak için uzun süreli bir sinyalden tekil çıkış alan, kontrolün artıp kararsızlıkların azalması için daha fazla elektronik eleman kullanılan, yerine göre pull up/pull down mantıkları, stand-by çalışma vb birçok gelişmelerle uygulanırlar.
Sistemin detaylandırılması yardımcı olunmasına zemin hazırlayacaktır. Kabaca flip-flop vb devrelerle de alakalıdır konu. Mesela işlem mantığına göre 1. sinyal her halükarda etkin halde 2. sinyal de 1. nin aktif olması haliyle uygulanırsa sorun çözülebilir. Daha basit ve ya karmaşık çözümler olabilir;
Başarılar dileriz...