Sensörlü lamba arızası

Tık sesi çıkmasıyla iş bitmiyor ki. Tık sesi çıkıyor devamında tekrar bazı sesler çıkıyor ve lamba flash gibi yanıp sönüyor.

Tık sesinden sonra cızırtı geliyorsa gevşek bağlantı yada lehimce çatlak var elektrik o aradan atlarken cızzzzz diye ses çıkarıyor olabilir. bu elektrik atlaması anında voltaj gidip geldiği için lamba göz kırpar..
 

4 bacağı var. 2'sinde direnç okudum bu direnç okudugum kısımda buzzere aldıgımda değer çıkıyor ama ötmüyor. Diğer 2 bacakta direnç kademesinde ne değer gözüküyor ne de buzzerde ötme ve değer var.
 
Aşağıdaki resimde çizdiğim gibi röleniz 4 bacaklı ise

1-2 uçlarında direnç ölçümünde ohm değeri okumalısınız.

3-4 uçlarında hiçbişey okumamalısınız. Ne zaman röle çekerse o zaman o uçlar kısa devee olur ve voltajı geçirir yani buzer konumunda öter.
 

Ustam öncelikle çok teşekkür ederim ilgin ve cevabın için. Senin dediklerine göre benim role sağlam.
 
Rölenin içinde 3-4 uçlarını birleştiren kontak ısıdan dolayı yanmış yada deforme olmuş olabilir röle çektiğinde kontrol etmekte fayda var. Lehim çatlağı soğuk lehim yada klemenslerde gevşeklik varmıydı ?
 

Lehimlerde sorun yok gibi. Klemenslerde gevşeklik yok ustam. O halde enerji verdikten sonra role çektiğinde 3 ve 4 nolu ucu kısadevrede mi ölçeceğiz? Öterse sağlam ötmezse bozuk? Doğru mu anladım.
 
Doğru ama dikkat et devre üzerinden röle bacağına direkt 220 volt geliyor olmalı çarpılma yada ölçü aletine zarar verme gayet dikkatli çalışın..
 
Son düzenleme:
Doğru ama dikkat et devre üzerinden röle bacağına direkt 220 volt geliyor olmalı çarpılma yada ölçü aletine zarar verde gayet dikkatli çalışın..

Ohm kademesinde değer gördüğüm bacağa sanırım 220 V geliyor. Diğer bacaklarda kısa devre testi yapıcam. Olmazsa önce 750 ACV kısmında ölçüm yapıp nereye gerilim geliyor onu bulayım sonra diğer bacakları kısa devrede ölçeriz. Dikkatli olurum Allah'ın izniyle.
 
Seri olarak tık tık tık tık sesi geliyorsa yani saniyede 5-10 defa ses geliyorsa rölenin bobin beslemesinde gevşeklik vardır.

Röle kontakları yıpransa bile çekme yapar o ses duyulmaz.

Ölçü aleti ile ölçmek dışında daha kolay bir yöntemde parmağınızı rölenin plastik kısmına koymaktır. Bu ses geldiğinde titreşim hissediyorsanız bir yerde temassızlık vardır.

Temassızlık olan kısmı bulamazsanız röleyi komple değişmek gerekir.

Saygılarımla....
 
Ustalarım bir de sensörlü armatürlerde sürekli lambaların yanma sorunu var. Galiba bunun arızası da roleyi değiştirmekten geçiyor. Bir de sensörlü armatür hiç çalışmaz ve tık diye ses gelmez bu durumda arıza nedir acaba? Ağırlıklı olarak kond. mü acaba? Bunlarla ilgili bir yorum yapabilir misiniz?
Genelde arıza sebebi bu 2 durum?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…