Sensörlü lamba kullanımı?

rapertuar

Üye
Katılım
14 Haz 2011
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
36
S.a Arkadaşlar. Biraz yardıma ihtiyacım var eve merdivenlere sensörlü yani harekete duyarlı lamba takmak istiyorum ama yanlış biriş yapmak istemiyorum. bunu kurulumu nasıl oluyor acaba ? zaten normal tesisat aydınlatma vardı şimdi onun yerine sensörlü takmak istiyorum yapmam gereken değişiklikler neler ? sadece çıkarıp normal eskisi gibi takmakla olucak bişiy mi ? detaylı bir bilgi verirseniz çok iyi olur.faz ve lamba uçlarını birbirine bağlama filan yazıyor araştırdım ama elektrikci olmadığım için pek anlamadım sadece meçburiyetten yapıyorum. şimdiden teşekkürler
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
sigortayı indiriniz yanınıza bir çırak bulunuz :)söktüğünüz lambanın yerine sensörlüyü monte ediniz ana panodan merdiven otomatiğini bulunuz üzerinde sürekli anahtarı varsa o konuma alınız yoksa alt kapağını açınız kontrol kalemi ile fazı bulup çıkış ucuna köprüleyiniz

eğer merdiven otomatiğiniz yoksa lambaları taktıktan sonra anahtardaki uçları kısadevre ediniz.

bu kadar kolay gelsin.
 
Sigortayı kapatıp eski otamatiği çıkarıp yeni sensörü takcam sonrada panodan merdiven otomatiğini sürekli konumuna alcam bu kadar mı ?
 
arkadaşlar herkes kendi işini yapsa nekadar güzel olur değilmi siz bu iş için bir elektrikçi çağırın ve o arkadaşımızda kazansın sizde tehlikeye girmemiş olun.
 
Orası öyle ama kalkıştık bikere bir işe :) hem tehlikeli bir işe girmem.. Evet tam olarak bu kadar mı yapcağımız şeyler arkadaşlar?
 
evet yapacağınız işlem bu kadar.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,446
Mesajlar
926,875
Kullanıcılar
452,004
Son üye
tamerkotc

Yeni konular

Geri
Üst