Sensörlü Tavan armatürü arızası

koc006

Üye
Merhaba,
Binamızda 1 adet sensörlü tavan armatürü hareketi algılıyor ama hareket olmadığı zamanlar kendi kendine sürekli yanıp sönüyor. Ben bu sensörün içini açtım kontrol ettim. Kontrol devresine enerji geliyor gözle görülür herhangi bir şey göremedim. Entegresini, zener diyodu, Ldr ve pır sensörü ölçtüm. Düzgün çalışıyor gibi. Sorun acaba röle de mi dedim onda da sorun yok diye düşünüyorum. Çünkü yapışmamış.aç kapa yapıldığında NO NC konumu değişiyor. Acaba enerji girişindeki 0,47 uf kondansatör de mi sıkıntı var. Özelliğini mi kaybetti. Tam olarak bir çözüme ulaşamadım. O kadar da araştırdım. Bilgisi olan benimle paylaşabilir mi ?
Bu arada sensör bina yapıldığında takılan ilk sensör armatürü daha önce değişmemiş.15 yıllık vardır.

Son düzenleme:
Merhaba,
Binamızda 1 adet sensörlü tavan armatürü hareketi algılıyor ama hareket olmadığı zamanlar kendi kendine sürekli yanıp sönüyor. Ben bu sensörün içini açtım kontrol ettim. Kontrol devresine enerji geliyor gözle görülür herhangi bir şey göremedim. Entegresini, zener diyodu, Ldr ve pır sensörü ölçtüm. Düzgün çalışıyor gibi. Sorun acaba röle de mi dedim onda da sorun yok diye düşünüyorum. Çünkü yapışmamış.aç kapa yapıldığında NO NC konumu değişiyor. Acaba enerji girişindeki 0,47 nf kondansatör de mi sıkıntı var. Özelliğini mi kaybetti. Tam olarak bir çözüme ulaşamadım. O kadar da araştırdım. Bilgisi olan benimle paylaşabilir mi ?
Bu arada sensör bina yapıldığında takılan ilk sensör armatürü daha önce değişmemiş.15 yıllık vardır.
Çok şaşıracağınız bir cevap geliyor. Önce başka ampül-ampüllerle deneyin.

3 tane ampülle denedim. Yine aynı .
Üç tane ucuz ve muhtemelen aynı marka yerine bir tane kaliteli ile denediniz mi? Bahsettiğiniz sorun bazı binalarda görülebiliyor ve halen bir teşhis de konulabilmiş değil . Led teknolojisinin azizliğinden başka birşey değil. Bunu foruma gelip metafizik canlılardan sanan bir bayana da teselli vermiştik alakası yok diye. En azından kaliteli ampüllerde bu durum görülmüyor.

Son düzenleme:
Philips marka LED ampul ile de denedim aynı değişen yok.
1000013626.jpg
1000013627.jpg

Çıt çıt röle sesi geliyor. Açma kapama yapıyor.
O zaman mevzu başka oldu. Kartın üzerindeki elemanların kontrolü lazım ölçü aleti ile. Onu da yaptığınızı söylüyorsunuz. Gayet ilkel ve işe yarar bir yöntem olarak entegre bacaklarını ölçü aleti diyot modunda kontrol ettiniz mi? Kondansatörlerin kapasite ölçümünü yaptınız mı? Esr ölçümü yapmak için cihaz herkezde bulunmaz, onu geçelim. Zenerler ne halde ?

entegre bacaklarını diyot konumunda ölçtüm. Kısa devre yok .790 800 arasında değer veriyor hepsi. Ama zener diyot da şöyle bir şey oluyor. Normal uçlarda 1980 ters ölçümde 770 gibi bir değer aldım. Tekrar ölçtüm. Acaba zener diyor mu sıkıntılı. Zener diyot ile köprü diyot birbirine bağlı. Ondan mı öyle bir değer veriyor.
1000013631.jpg

Forum istatistikleri

Konular
130,309
Kullanıcılar
453,575
Son üye
ACS5481

Yeni konular

Geri