mertmete55555
Üye
Merhaba.Elektrikçi 3 tane sensörü tavan armatürü taktı.Üçü de kendiliğinden yanma sorunu yaptı.Sonrasında ilgilenmedi.Daha sonra kendim de birkaç tane alıp denedim.Şimdiye kadar toplam 7 tane sensörlü tavan armatürü denendi.Hepsi de kendi kendine yanma sorunu yaptık.Hepsi de arızalı olamaz diyerek sorunun kaynağını anlamaya çalıştım.Acaba merdivendeki tavan kablolarında mı sorun var diyerek sensörlü tavan armatürü tavandan sökerek evin odasında uzatma kablosuyla denedim.Gayet düzenli çalıştı.Kendi kendine yanma sorunu yapmadı.Daha sonra odadan elektriği alarak uzatma kablosu yardımıyla tavana monte ettim.Gene kendi kendine yanma sorunu yaptı.Böylece merdivendeki tavan kablolarında sorun olmadığını anladım.Tavandan sökerek merdivenin bazı bölgelerinde denedim.Bazı bölgelerde kendi kendine yanma sorunu yapıyor, bazı bölgelerde ise yapmıyor. Daha sonra tavan armatürünü odaya koyup yeniden denemeye başladım.Camı açıp odanın camının hemen yanına koyduğumda kendi kendine yanma yapıyor, camı kapadığımda ya da camın yanından aldığımda kendi kendine yanmıyor, düzenli çalışıyor.En üst katta oturuyoruz.Çatıdan giren rüzgar sensörü aldatıp tavan armatürünün kendi kendine yanmasına sebep oluyor olabilir mi?Bu sorunu nasıl çözebilirim?Bir de radar sensörlü ampuller varmış.Radar sensörlü ampuller hava akımından etkilenir mi?Benim sorunumu radar sensörlü ampul çözer mi?Ya da başka öneriniz var mı?