Herkese Merhaba, yeni yapılan seramızda 3 yollu vanalar ,vantilstör motorları ve çatı motorlarının yermik ve kontaktörlerinin bulunduğu panomuz var. Antalya menşeili taşeron firma, 6 adet seranın ki bu seraların toplam motor sayısı 80e yakın. Tek bir KAKR 30ma ile 6 seranında korumasını yapmaya çalışmış. (Euro ile maaş aldığını söyleyen kendini usta gören zatı muhtereme bunun doğru olmadığını söylediğimde kendisine extra iş çıkmaması işin salak salak mesnetsiz bahaneler ile kendini savunmaya başladı. Neyse asıl soruya gelelim bu usta gün geldi defolup gitti. Ben çalışanlar zarar görmesin diye sera panolarına KAKR takmak şstedim 125 A şaLter sonrasına 100A KAKR taktım. Beslemeyi verince KAKR attı. Sonrasında şu adımları takip ettim.
1- Panodaki bütün yüklerin Sigorta ve TMŞlerini indirdim. Sırasıyla kaldırdım. 220Vac-24ac trafo beslemesini FAZ-NÖTR kesmeli sigortayı kaldırdığında attığını gördüm.
2-FAZ-NÖTR kesmeli sigortanın faz çıkışından 6lık papuç içine 5 adet kablo girişi yapmış. Bunların hepsini atırarak tek tek söktüğüm yere taktım atmadı. Sonuncu kabloyu değdirdiğimde attı.
3-Sigortanın Faz çıkışındaki kabloları yeniden söktüm KAKR ve sigortayı kaldırdım. Bu sefer bir tek KAKR attıran kabloyu taktığımda atmadı?
Bu durum ne ile alakalı olabilir. Motorlarda ve 3 yollu elektrikli vanalarda problem yok. 30 mA yerğne 300mA mi takmalıyım acaba..
1- Panodaki bütün yüklerin Sigorta ve TMŞlerini indirdim. Sırasıyla kaldırdım. 220Vac-24ac trafo beslemesini FAZ-NÖTR kesmeli sigortayı kaldırdığında attığını gördüm.
2-FAZ-NÖTR kesmeli sigortanın faz çıkışından 6lık papuç içine 5 adet kablo girişi yapmış. Bunların hepsini atırarak tek tek söktüğüm yere taktım atmadı. Sonuncu kabloyu değdirdiğimde attı.
3-Sigortanın Faz çıkışındaki kabloları yeniden söktüm KAKR ve sigortayı kaldırdım. Bu sefer bir tek KAKR attıran kabloyu taktığımda atmadı?
Bu durum ne ile alakalı olabilir. Motorlarda ve 3 yollu elektrikli vanalarda problem yok. 30 mA yerğne 300mA mi takmalıyım acaba..