Serbest Tüketici Olmak

Arkadaşlar merhaba,

Ucuz elektrik satışı ile ilgili fahri yetiş beyin de dediği gibi bence en fazla dikkat etmeniz gereken şey, kayıp/kaçak oranının sizin haberiniz olmadan faturanıza yansıtılmasıdır. Seçiminizi yaparken bu işi düzgün ve dürüst yapan insanlarla çalışmak elektrik faturanızı ciddi miktarlarda düşürecektir buna emin olabilirsiniz.

Çok yakın bir zamanda serbest tüketici limiti baya bir aşağılara çekilecek gibi durmakta, bu durumda da bir çok kişi ucuz elektrik satışı işleminden faydalanabilecek, bu durumda piyasadaki bu yanlış anlaşılmalar da artacaktır. Bunları kendi lehinize çevirmek için mevzuata biraz da olsa hakim olmak gerçekten çok faydalı olacaktır. En azından ne alabileceğinizi bilirseniz size söylenenlerinde doğruluğunu ve yanlışlığını daha rahat anlayabilirsiniz.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Merhaba Herkese..
1-Öncelikle Serbest Tüketici olmak için herkesin belirttiği ve bildiği gibi yıllık enerji tüketiminizin 30.000 Kw altında olmaması gerekiyor.Tabi bu rakam EPDK'nın yılda bir kere toplanarak alacakları karar neticesinde aşağı veya yukarı çekilebilir.Bunun haricinde Tedaşa herhangi bir borcunuzun olmaması gerekiyor.
2-Serbest Tüketici olmak istediğinize dair piyasada faaliyet gösteren herhangi bir tedarikçiye başvuru yapmanız ve maksimum 2 en az 1 yıl olmak üzere sözleşme imzalayacaksınız.
3-Akabinde ilgili Tedarikçi sizinle yapmış olduğu sözleşmeyi ve ilgili belgeleri ilgili Dağıtım Şirketine göndererek bir sonraki aydan başlamak üzere faturalandırma işlemlerinin falanca şirket adına yapılmasını belirtir.Tek hat şeması falan filan formaliteler kalktı.Tedaş şu an için sadece ilgili abonelerle ilgili ilk endeks tespit protokolü düzenleyecektir ilk etapta.Sonrasında her ay için sayaçlarınız yine tedaş elemanlarınca okunacak ancak faturalandırma işlemleri ilgili tedarikçelerce gerçekleştirilecektir.Tedaş ilgili tedarikçilere sistem iletim bedeli olan tutarı fatura edecektir sadece.
4-Burda abone ve ya müşteri olarak serbest tüketici olmak için tek yapmanız gereken ilgili tedirikçinize başvuru yapmak ve sözleşme imzalamak.
5-Serbest tüketici olmanın avantajı nedir?Öncelikle elektrik faturanızda kw/saat bazında birim fiyata bakın.Akabinde tarifeniz sanayi ise zaten mevcut elektriği indirimli aldığınızı (% 30 )bilmeniz gerekiyor.(Sanayi Tarifesinde olmanız için de Sanayi Sicil Belgenizi Tedaşa ibraz etmeniz gerekiyor.)Tarımsal Sulama Aboneleri zaten elektriği en ucuza kullanan müşteri ve abone grubu olduğu için onların da pek işine gelecek gibi bir durum değil.Geriye Tedarikçilerin hedef pazarı olan Ticarethane ve diğer tarifeli müşteri grubu kaldıki bunun için örnek olarak bankalar, mağazalar,marketler , düğün salonları , halı sahalar vs. grubundaki aboneler için ise serbest tüketici olmak yani piyasada tekel halindeki tedaşın haricinde farklı satıcılardan daha hesaplı enerji satın almak oldukça cazip bir durum.(Ayrıca burda tedarikçi temsilcilerine sesleniyorum sanıyorum kimsenin farketmediği bir hedef pazar daha varki onu söylemeyeceğim

Mevcut tarife fiyatlarını öğrenmek http://www.tedas.gov.tr/tarifeler_xls/2011_trf/tarife_nisan_2011.xls sitesinden gerekli bilgiyi alabilirsiniz.Akabinde piyasada varolan tedarikçilerden de bir kaçından fiyat alıp mukayese ederek tedarikçinizi seçin.Unutmayın sözleşme süresi en çok 2 en az 1 yıl.Sözleşme süresince tedarikçi değişemesziniz ama sözleşmeniz biterse daha hesaplı yeni bir tedarikçi seçmeye ve ya tedaştan enerji alma hakkınız var.

Bana sorarsanız bu iş abone ve müşterinin lehine olan bir durum.Ancak özelleşen ve ya özelleşmeyen şirket ve kurumlar için işleyiş ve hizme sunma açısında henüz oturmamış , alt yapısı ve kurumların yetki sınırlarını tam anlamıyla çizememiş olmasından dolayı da sorun arzetmetke..
 
Son düzenleme:
devletimizin verdiği imkanlardan yararlanmamızı sağlar
 
aylık faturanız ne kadar geliyor ve tarifeniz ticarethane mi?
Herhangi bir sorunuz olması durumunda cevaplayabilirim..
 
biz bir resmi kurumumuz(cezaevi) aylık tüketimimiz Tl bazlı 45/50.000 Tl serbest türetici konumundayız ve özel bir tedarikçi seçmek üzere ilgileniyoruz ancak bize verilen en yüksek teklif %20 indirim ancak bir türlü karar veremiyoruz acaba biz bu durumda avantajlımıyız yoksa dezavantajlımıyız bildirseniz sevinirim iyi çalışmalar
 
Her yıl devlet serbest tüketici kotasını aşagıya çekiyor diye biliyorum bu sene 30000 kwh olarak belırlenmıs, bence şimdiye kadar yapılan en hayırlı iş ben adanada küçük bir otel ve akaryakıt istasyonun sahibiyim çok firma geldi yapalım edelim araştırdım sordum en sonun da bir firmayla antlaştım AKSA enerjiyi tercih ettim çünkü AKSA yi jenaratör ve doğalgazdan dolayı iyi biliyorum buda bana rahatlık ve güven verdi, şuan serbest tüketici olarak faturamdan çok memnunun tekrar söylüyorum en hayırlı iş bence

Aksa enerji ile irtibata geç ve istersen bölgenin numarasını verırırm
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İyi günler arkadaşlar herkeze bol kazançlar.
Biz türkiyenin birçok ilinde indirimli elektrik satışı yapmaktayız. Ticarethane veya sanayi bölgesi farketmez indirim yapa biliyoruz ama bazı işletmeler zaten devletten çok ucuza elektrik alabiliyorlar. Onlara yapacak pek bişey yok ENERSA ELEKTİRİK olarak sizlere elimizden gelen en uygun indirimleri yapabiliriz ulaşmak isteyen firma yetkilileri isterlerse internetten isterlerse e-mail adresinden faturalarını bize gönderirseniz size en uygun tekliflerle geri dönebiliriz.

E-MAİL: erkan531@hotmail.com
İNT: Enersa İndirimli Elektrik Satışı - Türkiye'nin En Ucuz Elektriği

syg.

___

kayıp kaçak oranında zam var birimlerde zam var maşallah ....

___

aksa % kaç indirim verdi 30 mu 1nisan 2011 öncesindenmi kayda girdiniz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
bilgi için ulaşırsanız sevinirim erkan531@hotmail.com avantajlısınız. size verilmiş oran ticaret hane üstünden verilmiş orandır ama şimdi bölgesel olarak bu oranlar değişmiştir.
 

bende enerji satışı yapan bir firmada çalışıyorum kaçak kayıpla teklif sunan firma çok tüketicilere anlatana kadar bitiyoruz zaten
 
bu ay gelen faturalar zamlı olacak, zamdan önce çift terimli tarife kullanan bir işletme olarak serbest tüketici olmanın avantajı yoktu. fakat bu zamdan sonra geçen ay 250.000 tl gelen faturam 290.000 tl ye çıkıyor. aylık ortalama 1.200.000 kWh yılık ise 15 milyon kWh kullanan bir işletmeyiz ve serbest tüketici olmamız durumunda yılık tasarruf 80.000 tl ye geliyor. kayıp kaçak bedelinin eklenmesiyle serbest tüketicilik işe yaramıyordu fakat bu ay itibariyle tekrar ciddi tasarruflar sağlanabiliyor. şu an firmalarla görüşme aşamasındayım, teklif verecek firmalar varsa bana özel den mesaj gönderebilirler...

serbest tüketiciliğe 3 aylık dönemlerde geçiş yapılabiliyormuş. ocak-nisan-temmuz vs.
yani anlaşma sağlansa bile bu ayları beklemek gerekliymiş...
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…