Serbest Tüketici Olmak

Aylık 700 000kw/h elektrik tüketen bir işletmeyiz.%10 u zaten bulduk.Daha fazla indirim alabilirmiyiz diye pazarlık yapıyoruz.
Pazarlıkta enerjiyi sağlayana yakınlık,aynı hat üzerinde başka kullanıcılar olması ,tüketim miktarı ve süresi etken
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Yahu biri çıkıp bana da %10 teklif etse. Çevreden müşteri dahi bulacağım. 155,338 üyesi olan Türkiyenin en popüler elektrik sitesinde açık açık yazıyorum. Şimdilik bir ilgilenen çıkmadı.

1980 yılından beri faliyetteyiz. Her ay 80-90 bin lira elektrik parası ödüyoruz. Eskiden 120-130bin liraydı. Kriz biterse kesin 100 bini geçeriz. İşyerimiz Balıkesir İlinin Edremit İlçesindedir.
 
Sayın edremit , ilk etapta sağlıklı bir teklif alabilmeniz için bağlantı türünüzün ve tarife türünüzün incelenmesi gerekiyor, şu anda 3 zamanlı bir sanayi kullanıcısı için (OG) değişen fiyatlardan dolayı en fazla %5 gibi bir indirim yapılabilir hatta gece tüketiminiz fazla ise o kadar bile indirim alamazsınız.
 
Elektrik enerjisini indirimli olarak tedarik etmek isteyen firmalar AKFEL ELEKTRİK ENERJİSİ TOPTAN SATIŞ A.Ş. ile irtibata geçebilirler.
Detaylı bilgi için: www.akfelpower.com
 
Arkadaşlar sanayi abonesi için hiç bir getirisi yok. Boş yere zaman kaybetmeyin.fakat değilseniz maddı getırısı %20 nın üzerınde.tedarikçi firma merkezde (epdk) listesine şirketinizin adını ekleyerek bunu sağlıyor.
 
arkadaşlar serbest tüketici olmak sadece lafta tamam böyle bir uygulama var fakat tedaş tan daha ucuzu yok ben işletme için cok araştırdım özel firmalar ile görüştüm sadece %8 bir avantaj oluyor ama işin diğer tarafı tedeşta puant sistemine gecince %12 bir kazac elde ediliyor bence tedaştan enerji almak daha avantajlı ben şimdi puant sistemine gectim her ay elektirik faturamda 7 ila 9 binlira bir avantajım var.
 
Elektrik enerjisini indirimli olarak tedarik etmek isteyenler Ata Elektrik Enerjisi Toptan Satış Ltd. Şti ile irtibata geçebilirler....
 
Yüksel Elektrik Enerjisi Toptan Satış A.Ş. firması olarak sizlere teklif vermek isteriz. İlgilenen arkadaşlar, www.indirimlielektrik.net internet sitesi üzerinden bağlantı kurabilir.

İyi Çalışmalar...
 
ticarethane ve şantiyeler tarifesinden elektrik kullanan abone grubu için serbest tüketici hakkı bir nimet olarak görülmeli. orta gerilim üzerinden elektrik kullananlar (kendi özel trafosu olanlar) % 30 lara, alçak gerilimden elektrik kullananları (çoğu tüketici bu gruba girer) % 25 e varan indirimlerden faydalanabilirler. Ancak fatura toplamınıza bu indirim oranları 3 puan civarında eksik yansır. puant dedikleri 3 zamanlı tarife üzerinden faturaları fiyatlandıranlar öncelikle elektriğin ortalama kendilerine maliyet birim fiyatını hesaplamaları lazım. indirim tek zaman tarifesi üzerinden yapılır.
 
sayın fahri yetiş hocam ve bazı arkadaşlar serbest tüketi limitini 100000 kwh olarak vermişler ama benim bildigi kadarıyla limitleri belirleyen kurum olan EPDK belirledigi oranın 30000 kwh düştügünü bilmekteyim bunun açılımınıda yapacak olursak tüketicinin aylık 2500kwh üzerinde kullanımı ve aylık yaklaşık 800 tl(şuan için tedaş tarifelerindeki fiyat üzerinden hesaplıyorum) fatura ödemesi dahilinde baglı bulundugu enerji tedarikçisinden alacagı serbest tüketici belgesiyle tedarikçisini seçme hakkına sahip olacaktır .epdk nın her yılın başındaki degrlendirme ve de kararıyla serbest tüketici limitlerinin indirmesiyle tüketicilerin çoguda bu haktan yararlanıp daha ucuza elektrik kullanma imkanına kavuşacaktır inşallah ileride şu anda kabul edilmesede toplu meskenlerden oluşan apartman ve sitelerde bu baglamda bu haklardan toplu tüketimleri baz alınarak bu abonelerinde bu gruba dahil edilmesii..
 

Forum istatistikleri

Konular
129,073
Mesajlar
923,033
Kullanıcılar
451,360
Son üye
warlock4157

Yeni konular

Geri
Üst