Seri kapasitörlü Tristor kontrollü reaktor

Katılım
3 Ocak 2009
Mesajlar
53
Puanları
1
Arkadaşlar tasarım ödevim olarak Statik VaR sistemler üzerinde çalışıyorum.Bir yerde takıldım yardımlarınızı bekliyorum.


Resimde de görüldüğü üzere Seri kapasitörlü Tristor kontrollü reaktor devresi var.Bildiğim kadarıyla sistemin temel mantığı devreden herhangi bir anda yük olarak(içinde bobin barındıran yük) biri devreden çıkarsa uygun tetikleme açılarıyla kompanzasyon devresindeki bobin devreye girecek.Fakat tetikleme durumlarını kavrayamadım.

Örneğin Q=1860 olan bir yüküm var .Buna uygun şekildeki devrede uygun kondansatör bağladım ve sayaç 0'a yakın değer gösteriyor.Yüklerden biri devreden çıkarsa (Q=1860 dan küçük bir değer gösterecek).Bu durumda resimdeki devrede (tristorlere paralel bağlı bobin) devreye girecek.Fakat hangi açıda hangi reaktif gücü verecek?Ben bunu pek kavrayamadım.
Sistemi tam olarak anlatırsanız sevinirim.
Kavrayabilirsem sistemin tam mantığını Simulink de modelleyeceğim...


Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Eminim ki Statik VAr sistemler ile ilgilenen arkadaşlar var bu forumda .Şu sorunuma da bir yardımcı olsanız .Tartışsak biraz çok iyi olur.:):)
 

Forum istatistikleri

Konular
129,511
Mesajlar
927,487
Kullanıcılar
452,090
Son üye
furkanklnc7042

Yeni konular

Geri
Üst