Seri port iletişim

hayır isiste virtual terminal ile yapacaktım denemeyi ancak pic e programı yükleyince hicbir portunda değer görmedim hangi pic için bu program birde cıkışları hangi komutlar çalıştırıyor bunuda yaz ben denme yapacam 84 le

hayır isiste virtual terminal ile yapacaktım denemeyi ancak pic e programı yükleyince hicbir portunda değer görmedim hangi pic için bu program birde cıkışları hangi komutlar çalıştırıyor bunuda yaz ben denme yapacam 84 le

yazılımı başka bir arkadaş yaptı kullandığımız işlemci 16f628 arkadaşla konuşursam kaynak kodları ekliyecem buraya ...

devre ticari bir uygulama olduğu için kaynak kdoalrını paylaşamıyacam kusura bakmayın diğer ortaklarım razı gelmiyor. yardımlarınız için teşekkür ederim ....

tama arkadşım size birde önerim var transistör yerine optukuplör le yapın devreyi hem pc ye geri besleme vermemiş olur ve sistemi korur sunuz

kolay gelsin...

hex i göndereyim istersenbu arada aldığım usb com adaptörü ile max232 üzerinden iletişim denemem çalıştı şimdi onun denemesini yapıyorum birazdan bir video yükleyeceğim

video 16f876 a ile bilgisayar seri iletişimi

program doğru çalışa bilmesi için rar ı dosya içindeki iki dosyayı system32 nin içine kopyalayın denemeyi usb com adaptörü ile yaptım bu devreye ek olarak max 485 ekleyerek teorik olarak hatam var sa düzeltin 120 kartla iletişim kurup tektek kumanda edebilirsiniz eski bir programım nasıl çalıştığını çözmem biraz sürdü:)

bu yaptığınız devre sizin kendi yaptığınız devre mi ??

arkadaşlar cümleten gözümüz aydın sonunda seri port cihaz kontrol devremiz çalıştı üstelik sorun şeytanın bile aklına gelmeyecek bişey ...
devrede kullandığımız PIC16F628A işlemcisinin üzerinde 628 yazıor ama programlayıcı pıc16f84 olarak tanımoylrmuş devreyi çizen arkadaşa yolladım brenner 8 programlayıcısında denemiş üstünde 628 yaza işlemciyi progranlayıcı f84 olarak tanıyoruş işinişemciyi değiştirince dere sa gibi çalışmış işin garibi benim pickit 2 programlayıcıda neden öye bişey olmadı anlamadım ??

Forum istatistikleri

Konular
129,838
Kullanıcılar
452,673
Son üye
loran laran

Yeni konular

Geri