Servo motor geri gidiyor

semaerdem

Üye
Katılım
7 Mar 2009
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
41
servo sürücünün panosunun pako şartelini kapatmadiğimizda motor geri dönüyor normalde çaliştiğinin tersin de ( mot sürekli bir yönde çalişiyor )
çook yavaş 12 saat te 4 metre kadar bunun sebebi ne olabilir_?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Servo motorunuzda fren varsa,fren ayarlarına bakabilirsin.Servo motor redüktöre bağlıysa redüktörle motor arasında ki kapline veya redüktördeki dişliyi kontrol edebilirisin.
 
servo sürücü kullanılmadığında girişlerini disable etmen gerekiyor.Ondan dolayıdır
 
Servo motorunuzda fren varsa,fren ayarlarına bakabilirsin.Servo motor redüktöre bağlıysa redüktörle motor arasında ki kapline veya redüktördeki dişliyi kontrol edebilirisin.

usta 4,5 metre mal kayiyor 12 saatte
mekanik olarak kayamaz sabit duruyor iki ad merdaneye bağli

zamaninda servo motor kulanilmiş
ben bunu vektörel çalişan asekron la değiştirsem olurmu hızın mutlaka sabit durmasi lazim üretilen mali çekiyor çünkü
redüktör zincir gergi sistemiyle 2 ad silindire bağli
hizi sabit tutabilirmiyim....
 
Paco salter kapatilinca, servo motor ve sürücünün elektrigi kesiliyor mu, yoksa baska bir seye ait paco salterden mi bahsediyorsun?

Eger servolarin elektrigi kesildigi halde yapiyorsa, fren kullan.
 
servo sürücüden kaynaklanan bir durum sanırım sürücü start halinde değilken ters yönde çok küçük bir tetikleme gerilimi alıyor olmalı. yada çıkış transistörlerinde küçük delinme var oladilir sürücü çıkışını stopla beraber kısa devre edebilirsin.
 
selam arkadaşım. mesajını daha yenilerde okudum. inşallah sıkıntını gidermişsindir. ancak bilgi mahiyetinde yazıyorum. senin yaşadığın sıkıntının benzerini bende yaşadım.
servonun bir yönde hareket ettiğini bildiren mesafe çetveli, hız şalteri enkoder v.s. gibi bir malzeme varsa önce onların doru çalıştığından emin olmak gerekiyorki, çünkü servo çaışması gereken yönün tersinde hareket ediyorsa bu saydığım elemanlarda bir sıkıntı olduğunda herhangi bir sıkışıklık olmasın diye ters önde dönme yapabiliyor. tabii buda programda varsa... umarım sıkıntını gidermişsindir. benim yazdığım bilgi mahiyetinde.
 
Servo motorlar en kararlı motorlardandır. Eğer bir hareket varsa öncelikle onu çeken bir kuvvet varsa frenlerini ve fren üniteni kontrol et. Eğer normalde onu döndürebilecek bir yük yoksa sürücü parametreleri veya sürücü transistörleriyle alakalıdır
 
Sorununu çözünce bizi bilgilendirsen başkalarıda faydalanabilir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,769
Mesajlar
920,324
Kullanıcılar
450,839
Son üye
aybadaks

Yeni konular

Geri
Üst