servo motor hakkında ???

desing

Üye
Katılım
17 Eki 2008
Mesajlar
29
Puanları
1
Yaş
39
slm arkadaşlar birkaç sorum olacak;
ben bir servo motor aldım ama
motor hakkında ufak bir bilgi veriyim nasıl bir motor diye
3 fazlı 220V 6.6Kw elektrik üretimine sahip benim asil sorularım çıkış alacağım yerleri tam bilemiyorum 3 Adet W, V, U diye bir bağlantı yeri var bu W, V ve U neyi simgeliyor onu bilen arkadaşlar anlatırsa sevinirim birde bu 6.6Kw normal bir evin ihtiyacı olan bir elektrik kapasitesi mi? cevaplar için şimdiden teşekkürler arkadaşlar. Saygılarımla...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Nasıl yani hocam servo motoru alternatör olarak mı kullanıcaksın ?
 
Bahsettğin alternatör ,permanent magnet alternator denilen rüzgar ve hidroelektrik türbinlerinde de kullanılan bir alternatör anladığım kadarıyla servo değil.
 
Son düzenleme:
3 Adet W, V, U diye bir bağlantı yeri var bu W, V ve U

Bu kablolar, motoru, servo surucuye baglamak icin kullaniliyor. Bir de ayrica enkoder baglanti kablosu olmasi lazim.
 
AC SERVO MOTOR(permament magnet)-ALTERNATÖR
Evet arkadaşlar ben servo motoru rüzgar enerjisi ile altarnatör olarak enerji üretiminde kullanmak istiyorum
Alternatör aşagidaki resimden, yardimci olursanız çok sevirim. Saygılarımla...

Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 
Ben iki fazlı step motordan rüzgar gülüyle enerji aldım ama cok cüzü miktarda 2 led falan yakabildim bobinin mıklatısın oldugu her yerden enerji alırsın ama senkron cok önemli o motor dönmesi icin dizayn edilmiş kesinlikle enerji almada işine yaramaz. Hatta oto yan sanayiden sarj dinomosu alsan daha faydalı olur.
 
benim bu motoru aldığım kişi kendiside denemiş 220V elde etmi$ ruzgar tribunu için uygun diye dakkada 1500 devir dondugunde 220V Ac enerhji ve 6.6kw elde edilebiliyormuş o yuzden benim sorularım bu W - U - V 'den hangisinden çıkışı alabiliriz ve 6.6KW ile elektrikli gereclerden ( Tv, radyo, bilgisayar vs. ) neleri kullanabilirim?
 
usta motor hakkında bilgim yok. u, v, w uçları 3 fazı simgeler diye biliyorum. Neden 3 er tane uvw uçlarının olduğunu bilemem. Her motor- alternatörde 1 er tane uvw olur diye biliyorum. Neyse bakalım, bir evin kurulu gücü 15 kw olarak hesaplanır fakat ev hiçbir zaman 15 kw harcamaz. Çünkü aynı anda tüm elektrikli aletler çalıştırılacak durum oluşmaz. 6.6 kw büyük ihtimalle senin evinin ihtiyacını karşılar. Saygılar.
 
çıkış voltajı etikette 380/220 ise fazlardan biri ve nötr arası gerilim 220 olmalı. alternatörün devrini etiket değerine getirirsen mesala 1500 d /d gibi u v w fazlarından biri ile nötr ucu arasındaki değer 220 olarak ölçmen gerekir.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,107
Mesajlar
923,318
Kullanıcılar
451,426
Son üye
abdullahse

Yeni konular

Geri
Üst