Servo motor ile ilgili bir soru

redskymuscular

Katılımcı Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
1,335
Puanları
56
Makinemiz bir kaç gündür dengesiz çalıyor. kağıt kaçırıyor. mil ve kayışlar kontrol edildi. mil kontrol edilirken motordan çok az bir ses geldiği söylendi.
Servo motoru bir sökmek gerekecek. Ancak elimde ehil profesyonel bir ekip yok. Daha büyük problemlerle karşılaşabilriz korkusu var. Motoru dağıtıp bir kontrol etmemizde bir sakınca olur mu?
Teşekkürler
 

Ekli dosyalar

  • IMG-20161226-WA0004.jpg
    IMG-20161226-WA0004.jpg
    131 KB · Görüntüleme: 63
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Motoru seçerken, demir çekiç kullanmayın. Içinde encoder/resover cınsı aparat vardır. Fren vs. ye dıkkat edin.
Bence, önce sürücüyü değiştirin, encoder devresını kontrol edin.
 
bilemiyorum hocam,
arza kodu da vermiyor
motordan hafif bir ses geliyor.
enkoder yanlş bilgi verse hataya düşmezmi?
servo motorlar açılıdr, bilmeyen dağıtırsa yeniden açı tutmaz deniliyor
 
Dogru demısler, sökerken, her noktayı işaretleyin.
 
Merhaba servo motorlarda resolver ve enkoder veya bazilarinda her ikisininde olduğu geri besleme cihazlari mevcuttur.bu cihazlarin motorun çalismasina direk etkisi vardir.bu cihazlarin elektriksel ve mekanik aci degerleri vardir.resolverlerin açisini bir nebzede osa isaretleyek tutturabilirsiniz ama encoderli motorlari kesinlikle sökmeyiniz.euroservo firmasi olarak bu konuda yardimci olabiliriz.www.euroservo.com.tr iletişim bilgilerimiz burada mevcuttur.
 
Enkoder ile servo motor arasindaki baglanti parcasinda bi bosluk mevcut ise servo hataya duser ancak motoru sokmek uzmanlik ister motoru deyilde enkoderi markalama yapip sokup bakmakta fayda var
 
Biz otomasyon yapiyoruz servo bakimi yapan firmalari forumdan bulabilirsiniz enkoderin sokulmesi ile ilgili yorumumuz daha once buna benzer bi sorunla karsilastigimiz icin yaptim uzman deyil seniz sakin sokmeyin normal bi motor gibi deyildir cok hasastir
 

Forum istatistikleri

Konular
129,306
Mesajlar
925,140
Kullanıcılar
451,747
Son üye
İlhan83ist
Geri
Üst