servo motor kontrolu hakkında?

Katılım
26 Ocak 2011
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
37
merhabalar.forumun yeni üyesıyım bir çok bilgi araştırırken kontrol kalemi formu ön sıralardayda.burdaki hocalarıma sormak istediğim soru...elektronik konusunda çok fazla bilgim yok ama araştırmakta olduğumuz bir proje neticesiyle bu konulara merak verdim ve epeyce bir eksiğim var.projemiz ise 3 adet 40nm servo motara vericeğimiz hareket.bu servo motorları bir joistik ile nasıl hareketlerini kontrol edebiliriz.ve kontrol edılen hareket kaydedilip tekrar uygulanıcak.böyle bir proje olucak neler öğrenmem gerek neler yapmam gerek böyle bir projenin zorluğu nasıl dır siz hocalarıma sormak istedim bu proje için aylarımı hatta yılarımı vermeye hazırım.yeterki bana yol gösterin. herkese çok teşekkür ederim saygılar......

YouTube - 3 axis motion platform MSE Simulation
benzer sistem yukarıdakıdaki lınkte gıbıdır bu sistemi joıstıkle kontrol etmek istıyorum
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Bunun cevabini forumdan alamazsin cunku uzun bir konu. Ancak konuyla ilgili anahtar kelimeleri forumdan ogrenebilirsin, sonra bu konulari kendin arastirman gerekir.

Videodaki sistem kartezyen olmadigi icin klasik CNC uniteleri ile dogrudan yapilamaz, ayri bir kinematik kullanman lazim. Tripodlarla ayni yapida...

Veya kartezyen calistigini sanan bir sistem ile joystick arasina kendi yazdigin cevirici kodu yerlestirip gerekli cevrimi yapabilirsin, yalniz bu durumda sistemin gercek zamanli calismaz.

Daha once actigin konuya da yazdigim gibi bu sistem EMC ile yapilabilir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,824
Mesajlar
920,784
Kullanıcılar
450,912
Son üye
mustafatlanm

Yeni konular

Geri
Üst