servo sürücü zero output

Katılım
10 Ara 2006
Mesajlar
121
Puanları
1
Yaş
40
elimde panasonic a4 servo sürücü var ve open collector ucundan sinyal alarak makinenin ilk çalışmasında plc deki hızlı sayıcıyı sıfırlamak istiyorum. ancak bir türlü çıkış alamadım. open collector npn çıkışa bir optokuplör bağladım ve plc ye aktardım. normalde optoküplerin girişini (-) uca direk bağladığım zaman plc ye giriş oluyor. bu da servodan sinyal gelmediğini gösteriyor. zero sinyalin çok hızlı geldiğini biliyorum. bu yüzden motorun devrini minimum çalıştırabildiğim 40 d/dak. ya kadar düşürdüm. servonun 44 ve 45 nolu parametresini enkoder çıkışları 100 pals olacak şekilde düşürdüm ( zero nun uzunluğuna etki edermi bilmiyorum) normalde motorun enkoderi 2500 pals ve incremental tip. bu konuda bilgisi olan arkadaş varsa yardımlarını bekliyorum. şimdiden teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
arkadaşlar sorunu kendim çözdüm. servo sürücünün 25 numarasına gnd vermek gerekiyormuş. ayrıca sinyal çok hızlı geldiği için plc girişi bunu her zaman yakalayamıyor. bu yüzden başka bir hızlı sayıcı girişine bağlantı yaparak bu sorunu aştım.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,440
Mesajlar
926,777
Kullanıcılar
451,996
Son üye
Mucothex

Yeni konular

Geri
Üst