Ses sistemlerinin Trafosundan gelen ses

emre_yu

Üye
Selamlar,
Bir kaç haftadır, Evdeki ses sistemlerinin trafolarında bir VIRRRR diye bir parazit sesi geliyor. Hatta ellinizi bastırınca Titreşim hissediliyor. Bilgisayar PSU larında da yaklaşoınca geliyor. 6-7 cihazda aynı sorun .Hiç bir şekilde bir çözüm bulamıyoruz.Aralık başında böyle bir sorun yoktu 1 aydır var. Çok nadir arada kesiliyor. Aletler başka yerde denendi sorun yok. Üst parseldeki komşu mono faze ondada sorun yok.
Bulunduğumuz bölgedeki Elektirik tedarikçisi, Trafodan eve gelene kadar her yerdeki kontrollerini yaptı. Kendi elektrikçim( evi 0 dan yapan ) her türlü kontrolü yaptı. bana mısın demedi.
elektrik aldığımız direkteki klamensler değişti.
Ufak bir Regülatör ile ilgili cihaz denendi
UPS bağlayarak denedik
Kondansatör devreye soktuk yine olmadı. Topraklamalar sağlam.
elektrik saatinden hemen başlangıcından aldığımız elektrik de yapıyor aynı sorun.
Çanakkale Ezineye bağlı bir köyündeyiz. Hattımız Trifaze.Elektiriği drekten toprak altına girerek eve taşındı.
varmıdır bir çözüm

Bu cihaz eğer offline ise yaptığınız testin bir manası yok . Şebekeden ayrılmış olmuyorsunuz . Cihazınızın online olması lazım .
Tabii ki çok profedyonel bir UPS ile deneme yapmadım. ancak elektrik kesildiği vakit düşüyor akülere, oda başka bir terane. Bir tanıdığım. invertör ve akü kullanarak bir ihtimal çözebileceğimizi söyledi. Yani topal bir güneş enerjisi sistemi ile. Bakalım tam olarak nasıl ilerliyeceğim bilmiyorum şu an

Şebekeden parazit gelme olasılığı çok düşük.

Asıl sorun sizin tesisatınızda yada yakınlarınızda bulunan bir cihaz şebekeye parazit yayıyor olabilir.

Bir üçüncü alternatif ses sisteminizde bir hata arıza olabilir. Sinyal:kablosu topraklama yada içeride kopuk bir hat nedeniyle ground loop oluşuyordur.

Bunların hepsi detaylı incelenip gözlemlenmeden sorun çözümü zor olacaktır.

selamlar abi:) , hemen sipariş edip. deneyip haber veriyorum. kullanmadım hiç .
güzel insan, ben bu konularda biraz yabancıyım, ferrit nüve yada ne deniyorsa, gürültü filtresi. bazı durumlarla kullanışlı bir çözüm olabiliyor. denemekten zarar gelmez. olmazsa kaybınız sadece maddi olacaktır ve sorunun oradan da kaynaklanmadığı öğrenmiş olursunuz. laptop dahil bir çok elektronikte genellikle gömülü/çakılı olarak kullanılır. aklıma geldi sordum. belki çözüm olur belki olmaz. @serkan_48 ustamızın da dediği gibi çok düşük bir olasılık. ama olasılık.

Evdeki ses sistemlerinin trafolarında bir VIRRRR diye bir parazit sesi geliyor. Hatta ellinizi bastırınca Titreşim hissediliyor.
Bu problem güç amplisinin trafosundan gelebilir, trafolar zamanla gevşeyebilir.
Mümkünse amplinin üst kısmını açın ve seste azalma oluyormu bakın (üst kapak titreyebilir, bu çok karşılaşılan bir durum).
Fotoğraf çekin.

Bilgisayar PSU larında da yaklaşoınca geliyor. 6-7 cihazda aynı sorun
Bu başka bir problem, şebeke kaynaklı olabilir.
Veya Led aydınlatma "trafoları", Güçlü Dimmerler vs bu gürültülere sebep olabilir.
Yeterli kapasitede filtre kullanmak gerekir

En kolayı bu sesi kaydedin ve yayınlayın.

Gödüğünüz gibi bütün cevaplar "ihtimal "üzerine.

Forum istatistikleri

Konular
130,237
Kullanıcılar
453,444
Son üye
halilb.

Yeni konular

Geri