Sesten hızlı füze mi kullanıldı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,223
Puanları
3,256
Konum
BURSA
Türk savaş uçağı Suriye'de düşürüldü. Suriye ordusunun değişik tiplerde yerden havaya füze savunma sistemlerine sahip olduğu belirtildi.

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, değişik tiplerde yerden havaya füze savunma sistemlerine sahip bulunuyor. Suriye ordusunun 100’den fazla hava savunma füzesine sahip olduğu belirtiliyor.

Türk uçağının SA-2 ya da SA-3 tipi bir füze ile düşürüldüğü değerlendiriliyor. Bu füzeler hedefine ses hızının 3.5 katı hızla ulaşabiliyor. 20 bin metre irtifaya yükselebilen füzelerin menzili 45 kilometre.

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Suriye ordusu değişik tiplerde yerden havaya füze savunma sistemlerine sahip bulunuyor. Suriye ordusunun 100’den fazla hava savunma füzesine sahip olduğu belirtiliyor. Türk uçağının SA-2 ya da SA-3 tipi bir füze ile düşürüldüğü değerlendiriliyor. Bu füzeler hedefine ses hızının 3.5 katı hızla ulaşabiliyor. 20 bin metre irtifaya yükselebilen füzelerin menzili 45 kilometre.

SURİYE KARASULARI 12 MİL


ABD, İngiltere, Almanya ve Hollanda gibi ülkeler karasularını 3 mil kabul ederken, Rusya, Fransa, Bulgaristan, Romanya, Mısır, Suriye gibi bazı ülkeler karasularını 12 mil kabul ediyor. Uluslararası hukukta, ülkelerin hava sahaları da karasularının genişliği kadar kabul ediliyor. Karasuları ve üzerindeki hava sahası ülkelerin “hükümranlık alanı” olarak nitelendiriliyor. Türkiye karasularını 6 mil olarak ilan etmiş durumda.

İŞTE RF-4'ÜN KİMLİK KARTI

Uzunluk:
19.20 m

Kanat Genişliği: 11.77 m

Boş Ağırlık: 13 bin 760 kg

Motor: 2 adet General Electric J79-GE-17A

Azami Hız: 2.370 km/s (Ses hızının 2 katı)

Azami İrtifa: 18.300 m (60.000 ft)

Menzil: 3.185 km

Personel: 1 Pilot + 1 Silah Sistem Subayı

Özellikleri: Gövde altındaki iki LOROP poduyla yüksek irtifadan geniş açılı fotoğraf, burundaki 3 farkı açıya dönük kameredan detay fotoğrafı çekebiliyor. Burundaki kameralar genellikle alçak uçuş (radara yakalanmamak için 100 metrenin altında) ve yüksek sürat yapılarak kullanılıyor. LOROP poduyla çok yüksek irtifada radara yakalanmadan ve 100 km menzilden fotoğraf çekebilmesi mümkün. Her iki sistemde fotoğrafı ıslak filme çekiyor.

Alıntıdır.Kaynak:

Sesten hızlı füze mi kullanıldı? - Posta

Akşam Gazetesi
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Suriye çok yakın tarihte Rusyadan almadıgı silah kalmamıstı.

Simdide hem kendi halkına hemde bize karsı kullanıyor
 
Suriye İsrail in zannedip düşürmüş olabilir..
zannetmiyorum ki Türk uçağı olduğunu bilerek düşürsün..
bir yandan da bizim hükümetin Suriye ye karşı düşmanca tutumunu da düşünmek lazım..
geçmiştede Suriye apoyu yıllarca besledi, bizimle oyun oynadı..
netice olarak günümüzde tek adam yönetimleri eğer arkalarında batılı devletler yoksa
türlü yöntemlerle devriliyor...
bizim hükümet akıllı davranırda bu provokasyona gelmez yoksa bu sefer batılı devletler
1 mart tezkeresi ile Irak sınırımıza yerleşemedi ama Suriye sınırına yerleşebilir..
malum oradaki kürtlerede bir özerklik peşindeler..
batının maksadı bölgede bir kaos yaratmak....savaş işlerine geliyor..
 
bunun bir hata olduguna kendimi inandırmak istiyorum,eger gerçektende bilinçli yapılmışsa gerek suriyeye gerekse bize bu iş pahalıya mal olacak gibi geliyor...
 
daha öncede 90 larda amerika bizim muavenet zırhlımızı vurduğunda savaş çıkmamıştı rahat olun bu bir satranç bir kaç hamle öteyi görmek gerekiyor yoksa sonuç belli " çoban matı"
 
bence bu bır türkiyeyi savaşa suruklemek için planlanmış senaryo soğukkanlı olmalıyız suriyedekı iç savaşi durdurmaya cesaretı olmıyan batı veya yandaşları suriyeye gırmemız ve iç savaşi durdurmamız için planlanmış bır senaryo bu beladan inşallah sağ salım kurtulur öncelıkle plotlarımız varsın patlatılsın demirden uçan meret yenısı gelır yerınede plotlarımız sağ salım kurtulsa duamız o ıkı babayığıde
 
Suriye'de iç savaş yok ! Malum etnik grubun devlete karşı ayaklanması var. ABD ve işbirlikçilerinin ayaklandırdığı şapşallar, Esad gidince özgür olacaklarını sanıyorlar...

Bu uçak olayı, sıradan birşey değil. Otomobildeki 200 liralık GPRS cihazı bile "yanlış yola girdiniz" diye bas bas bağırıyor. Savaş uçağı mı bilmeyecek nerede olduğunu ?

Umarım salakça birşey yapmaz ve savaşa girmeyiz.

Ben savaşa gitmem !!! Paşaların, milletvekillerinin, bakanların, üst düzey bürokratların evlatları ile omuz omuza çarpışırsam o başka!!!
 
Merhaba
Ben siyaseti sadece oy kabinine girince vicdanım ile yapar ve oyumu kullanırım.Aşağıdaki yazılanları "FACEBOOK"tan aldım ne derece doğrudur onu da bilmiyorum ama meraklı olan genç arkadaşlar araştırıp bulabilirler.
Suriye savaş uçağımızı düşürünce, başta mutasyona uğratılmış medya olmak üzere ilgili çevreler,
‘hesabını soracağız’ moduna girdi.
Asalım, vuralım, Suriye’ye girelim naraları atanlar ve attıranlar yine neler saklıyor diye düşündünüz mü hiç?
Ama ben bir kez daha, “hadi ya, olmaz böyle şey” dedirtecek bilgiler paylaşayım.
Siz de belki yine paylaşım rekorları kıracak şekilde paylaşırsınız.
Düşürülen ...uçağımızın özelliği nedir?
Türk Hava Kuvvetleri’nin 2 Keşif Filo’sundan birinde görevlidir.
Bomba taşımaz. Yani tamamen silahsızdır.
Ne yapar bu keşif uçağı?
Adı üstünde keşif ve buna bağlı fotoğraf çekimi, bilgi toplama vb işlemler.
Şimdi bir bilgiyi daha paylaşalım.
Hatay’ın Samandağ ilçesinin sınıra sıfır noktasında, Suriyeli silahlı muhaliflerin her gün botlara bindirilerek,
eylem için Suriye’ye gönderildiğini, ardından yine buradan Türkiye’ye botlarla döndüklerini, ülkemizde kaç kişi biliyor?
İşte bu mevkide olup bitenler, Suriye ve aşağıda adını vereceğim bir güç tarafından uzun süredir izleniyordu.
Olup bitenleri gören bölgedeki Türk köyleri ise feryat ediyordu, ama duyan kim.
Bu bilgiyi CHP Hatay Milletvekili Dr Mehmet Ali Ediboğlu verdiğinde de hiçbir yalanlama gelmedi.
Tam bir sus pus vaziyeti oldu.
Düşürülen uçağımız, Suriyelilerin ve bir başka gücün yakın takip altına aldığı işte bu bölgeden geçti,
birkaç kilometre içeri girdi ve sonra da olan oldu.
Şimdi sıkı durun.
Uçağın düşürüldüğü bölgenin çok ama çok yakınında ne var?
Suriye’nin Lazkiye Limanı.
Bu limanda ne var?
Rus Donanması’nın en önemli 3 savaş gemisi
Bu gemiler ne zamandan beri burada?
Nisan ayından bu yana.
Amiral Çabanenko savaş gemisi, Smetlivıy savaş gemisi ve Yaroslav Mudri firkateyni.
Bunlardan Amiral Çabanenko savaş gemisinin özelliği ise dünyanın en gelişmiş hava savunma
ve radar sistemini taşımasıdır
Sizin anlayacağınız, uçan sineği bile algılar, anında bilgileri verir.
Sonrası da malum.
Şimdi soruyorum size, dün geceden buyana ekranları kaplayan sivil, asker, akademisyen, diplomat,
gazeteci uzmanların aklına bu anlattıklarım geldi mi?
Bunları dile getiren bir konuşmacı oldu mu?
Başta ABD olmak üzere Batılı güçlerin dolduruşa getirmeye çalıştığı ve maalesef dolduruşa gelen Türkiye,
kendisinde olmayan demokrasi ve özgürlüğü Suriye’ye götürme havalarında, Ortadoğu’nun belalı bataklığına itiliyor.
Kimse Rusya gerçeğinden, Rus savaş gemilerinin varlığından, uçağımızın düşürülmesindeki rolünden
tek kelime ile bahsetmeyecek.
NATO üyesiyiz falan diye bir şeyler söyleyip yardım umacaklar.
Son söz: Acaba Rusya, dolaylı yoldan, “Yok öyle üç köfte beş kuruşa” mesajı mı verdi?
Gürbüz Evren / Siyaset Bilimci
 
Uçağın karakutusu bulunsaydı,uçağın Suriye'nin halen ısrarla söylediği gibi uçaksavarla kuyruktan vurulup sonra çok uzun müddet seyirden sonra mı sulara gömüldüğü yoksa,Ruslar tarafından konuşlandırılan güdümlü bir füze tarafından mı düşürüldüğü çok net olarak anlaşılmış olacaktı.Düşmeden önceki son kayıtlar bizim için altın değerinde ve çok büyük önem taşıyor,ümit ederim ki bulunur.Yoksa kafalardaki soru işaretleri ve tereddütler kolay kolay da hiçbir şekilde kaldırılamaz göründüğü üzere.Bugün kanaltürk'te Fatih Altaylı'yı dikkatle dinledim.Bu son olayın, iddia etmesine göre diğer olaylarla birlikte "varan 3" olduğunu(Mavi marmara gemisi olayı,Uludere olayı ve jet uçağı olayı) ifede ederek Türkiye üzerinde çok kötü emellerin bulunduğu,memleketin bir savaş durumuna suni yollardan getirilmek istendiğine dikkati çekti.Kendisine bu konuda katılıyorum.Türkiye üzerinde birileri gerçekten son zamanlarda son oyunlarını belirgin şekilde ortaya koymak,ülkeyi bir savaşa ve kaosa sürüklemek,neticesinde bundan nemalanmak isteyenlerin! ekmeğine yağ sürmek istedikleri gün gibi açıktır.Millet ve yönetim olarak çok uyanık,çok soğukkanlı bulunmamız,(....İçerde ve dışarda harici bedbahtlarımız olabilir.Bunlar namüsait ortamdan istifade etmek isteyebilirler...Alıntı:Mustafa Kemal ATATÜRK) duygusal karar vermekten ziyade akılcı,sezgisel ve ileriyi,menfafatlerimizi gözetecek kararların verilmesi,ayrıca geleceğin hesabını da verecek olanlar açısından milletçe ve vicdanca bir hukuki sorumluluk örneği taşıyabilmelidir.Atalarımız,ecdadımız sonraki nesiller,kritik alınan karaların olumsuz bir neticesinin vebalini taşımamalı,çok yerinde ve isabetli,sağduyulu ve herkesi gözeten ortak kararlar,NATO toplantıları,tüm milletlerle işbirliği yapılarak alınmalıdır.

İktidarın şimdiye kadarki tutumu,örnek alınacak derecede olağanüstü bir sorumluluk ve kararlılık,haklı olduğumuz konularda haksız olmamak adına,tam olarak yapılması gerekenin harfi harfine uygulanması,seyri,takibi,milletimiz adına sevindirici olmuştur.İktidar ve muhalefetin en iyi dayanışmayı sağlayarak,sağduyu ve beyin fırtınası yaratarak konuya doğru ve çözümlenebilir neticeler getireceğine inancım tamdır.Temennimiz; pilotlarımızın sağ veya ölü mutlaka bulunabilmesi(Cesede ulaşılmadığı sürece bir yerde bulunabilme ihtimali mantıken her zaman mevuttur.)uçağın kilit bilgilerinin olduğu karakutunun ve çekilen topografik fotografların mutlaka Türk makamlarınca bulunup değerlendirilmesi,ulusal güvenliğimiz açısından önem taşımakta.İnşallah bu temenni ettiğimiz şekliyle olaylar bizim istediğimiz şekilde sonlanır.Hayırlısı inşallah bizim istediğimiz şekliyle olsun diyelim ve umutla beklemeye devam edelim.
 
Binbaşım yine sağduyunuzu konuşturmuşsunuz yazdıklarınıza canı gönülden katılıyorum.Çok büyük ve uluslararası satranç oyununda kendi menfaatleri için bizi harcamak isteyen dostlarımızdan! tutunda sevgili komşularımıza! varıncaya kadar kimse ORTADOĞU ve BALKANLAR'DA güçlü ,etkili,zengin ve sözü geçen bir TÜRKİYE görmek istemiyor.Değişik yollardan ülkemizin başına belalar musallat edilip gelişip kalkınması engelleniyor.Bu bazen irtica tehlikesi ! bazen alevi -sünni çatışması bazen Türk- kürt çatışması (pkk ve sempatizanları ),bazen ekonomik çökertme hareketi (28şubat gibi) bazen büyük suikastler (ÖZAL -EŞREF BİTLİS PAŞA- vb) gibi ASLI DIŞARDA MAŞASI İÇERDEN MÜDAHALELER ile yapılıyor.Bazende uluslar arası dostlarımız masada dayatmak istedikleri anlaşmaları kabul etmeyince 80 liyılların sonunda EGE de beraber tatabikat yaptığımız müttefikimiz ABD nin küçük bir hata ile MUAVEMENET ZIRHLIMIZI hemde kaptan köşkünden füze ile vurması sonucu gözdağı vererek gerçekleşiyor.Arkadaşlar işimiz çok zor ama imkansız değil bunun için çok çalışmalıyız,çok üretmeliyiz zengin ve eğitimli olamlıyız ki işimize gelene borç verelim .Padişahın dediği gibi : Bugün borç para alan yarın emir almaya hazırdır.ALLAH'A şükür borç alma işimiz bitti şimdi İMF'ye 5milyar borç verdik bu bir başlangıç.İstikrar ve kalkınma ile yola devam edelim birbirimize düşmeden ,akıllı ,ferasetli basiretli ve cesur adımlarla yürümeye devam edelim.Saldırıların artması aslında doğru yolda olduğumuzu da gösteriyor bir şekilde....Hükümetimizin olay karşısındaki tavrı takdire şayandır ALLAH yar ve yardımcıları olsun.....
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,844
Mesajlar
920,932
Kullanıcılar
450,943
Son üye
rojka

Yeni konular

Geri
Üst