erdoerdoerdo
Üye
Merhaba arkadaslar. Ben Fatekte yeniyim. Siemens S7 serilerindeki set-reset islemini nasil yapiyoruz? Yani Y0-Y1-Y2 cikislarini set edecegim AMA bulamadim bir turlu siemens de set yaparken ladder diyagramda komutu ekliyoruz Q0.0 yazip altina da 3 yazdigimizda Q0.0, Q0.1, Q0.2 cikislarini aktif etmis oluyoruz. FATEK te nasil yapiyoruz? Dokumanlardan okudugum kadariyla Y0 cikisinin bitlerini set yapabiliyoruz. bitleri degilde cikislari set ve reset yapmam lazim. Yardimci olursaniz sevinirim. Acilll.... Yeni ogreniyorum FATEK FBs-20MAR2-AC var bende ... Bir de FATEK PLC si olanlarinizdan bana. Baglanti semasi lazim. neyi nereye baglayacagim giris ve cikislardaki vidalardan hic birsey anlamadim. Bununla ilgili pek dokumanda bulamadim kardesinize yardim Edin lutfen siemens de her model icin detayli dokumanlar vardi oraya bakardim baglanti konusunda olsun yazilim konusunda olsun. FATEK yeni bir firma herhalde daha oturmamis sistemleri herhalde. Pek birsey bulamadim. Burdan epey bir dokuman indirdim bir de beijer Elektronik in sitesinden onlara bakiyorum anlamaya calisiyorum...