Suat_Korkmaz
Profesyonel Üye
2) HayirKonuyu çok iyi takip edemedim. Geçmiş sayfalarda konuşuldu mu bilmiyorum.
1) Bu tarz tezgahları mach3 ile kullanırken diş çekmek için aynanın devrini mach3 ün ilerlemesi ile nasıl uyumlu hale getiriyoruz.
2) Bildiğim trifaz asenkron motora enkoder takarak servo spindle elde etmiş olurmuyuz ? Olursak bunu mach3le nasıl tanıştırıyoz
3) Suat abi kırlangıç kızakların kızakların ilerleme hızından memnun musun ? Malum kırlangıç kızaktaki sürtünme kare kızağa göre hayli fazla ve eksen motorunu daha fazla yük binmiş oluyor.
Evet gecmis sayfalarda var.
"Spindle indexing" is milinin esit parcalara bolunmesiyle yapiliyor. İs miline indeksleme csrki (indexing wheel) takilir. Bu carkta kac indeks isteniyorsa o kadar sensor kanali bulunur. 60 kanal varsa is milinin hassasiyeti 1/60 olur. Bu kanallardan 1 tanesi digerlerinden daha derin olur. Onun icin bir sensor daha kullanilir. Amaci is milinin start noktasini belirlemektir. Buraya kadar 2 sensor oldu. Bazan sensor sayisi 3 olabilir. 3. sensorun gorevi is milinin ters yonde donmesini algilamak ve kontrol etmek.
Mach3 indeksleme destekliyor ams sadece 1 indeks kullanilabilir. O da start indeksi. İs mili donerken Mach3 milin hangi konumda oldugunu sensor indeksi okudukca gonderdigi sinyalden anlar. Cok indeksli sisteme gore ilkel cunku motorun devri herhangi bir nedenle duserse dis cekme operasyonu tehlikeye girer.
2 ve 3 sensorlu indekslemeyi LinuxCNC destekliyor. Ben ilerde LinuxCNC'ye gecmek istedigim icin 2 sensorluk bir cark yapip taktim ama simdilik Mach3 kullanacagim.
2) Hayir
Çok NET oldu. Korktum
60/1 çark, delik, sensör, sinyal, vs. VS. Takdınız, bağladınız,,, Yani 1 turda 60 sinyal alıp meret o an nerede hangi pozisyon da biliyor,, görüyorsunuz.
Peki,,,,, 400 puls enkoder koysanız,,,, o size ne veriyor??
Guyuya daş atılır,,,
Spindle motor olarak step motor ya da servo kullanmiyorsan hic bir faydasi yok.60/1 çark, delik, sensör, sinyal, vs. VS. Takdınız, bağladınız,,, Yani 1 turda 60 sinyal alıp meret o an nerede hangi pozisyon da biliyor,, görüyorsunuz.
Peki,,,,, 400 puls enkoder koysanız,,,, o size ne veriyor??
Guyuya daş atılır,,,
İlk daş çıktı,,Zati bende onu diyecem. Ne demiye indekis falan uğraşıp duruyoz. Mach3 zati encoder girişi destekliyor. Enkoderle olmaz mı diyecektim. Bu konu möhüm bende torna şiittirecem
Yanlış düşünüyorsun Suat 'cım. Komşuda Kayar cnc var (Eski bir model) kater ler servo olmasına rağmen spindle AC motor, encoderli olarak çalışıyor.Spindle motor olarak step motor ya da servo kullanmiyorsan hic bir faydasi yok.
Mesela spindle motor olarak step motor taktin. Bir de enkoder taktin. O makineyle krank mili isleyebilirsin.
Spindle motor olarak step motor ya da servo kullanmiyorsan hic bir faydasi yok.
Mesela spindle motor olarak step motor taktin. Bir de enkoder taktin. O makineyle krank mili isleyebilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?