sinyal kablosunu doğrudan kontrol kartına bağlanabildiğini bilmiyordum.
Bu işlemi Mach3 mü yapıyor?işlem sırasında işlemi yapan takım ayna merkezine yaklaştıkça devir sayısı yükselir. Merkezden uzaklaştıkça ayna devri azalır. Adam bunun uygulamasını yapmış.
Neyse şimdilik su giderini düşünmeyelim. Kabaca şöyle bir şey yeter.
Yani evet, börek tavası
1.5 veya 2mm paslanmaz sac düşünüyorum. Bükümcü bunu tek parça kesip bükebilir mi?
Ekli dosyayı görüntüle 40114 Ekli dosyayı görüntüle 40115
Biraz önce adama nasıl yaptığını sordum. Sensörden takometre giden sinyal kablosunu ikiye ayırmış. Birini takometreye, diğeri kontrol kartının index girişine bağlamış. Çok mantıklı.Derken takometre dediği zımbırtı mach3 e bağlı ve pwm ile mi kontrol ediyor takometreyi onu tam şeettiremedim
Yok! Kapalı çevrim kullanmıyor. Benim denemelerimde Mach3 kapalı çevrimde gerçek hızı istenen hıza eşitlemek için biraz bocalıyor. Hızı eşitlemesi 5-10 saniye sürüyor. Düşükse voltajı arttırıyor, yüksekse düşürüyor. Bu işlemi bir kaç kez yaptıktan sonra anca hız dengeleniyor.Çakaaal   güzel düşünmüş. Pekii devir kaybı olunca mach3 müdahele ediyo mu ? Edebiliyor mu ?
Bu diskte 100 tane indeks var. Mach3 için 1 tane gerekiyor. Bir de o sensöre harici Elektrik verip sinyal kablosunu doğrudan kontrol kartına bağlayabilir miyiz bilmiyorum. Yukardaki videoda adamın yaptığı da bu ama ben doğrusu çok şaşırdım. Eğer öyleyse C3 veya C6 gibi ürünlere hiç gerek yok.https://www.aliexpress.com/item/Pho...32224660620.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.AADLOp
Yukarıdaki gibi diskli hız sensörü kullanarak hassas hız ve daha çok açısal dönüş sensörü yapılabilir mi?
Örneğin tornada iş miline büyükçe ve basit bir kasnak, diske de küçük bir kasnak takarak, belirli oranda bir redüksiyondan da faydalanabiliriz. Fazla kuvvet taşımayacağı için kayma yapmayan basit bir kayış kullanılabilir (poliüretan veya dar zamanlama kayışı)
İlginç.machsupport.com'dan bir PDF dosya. Mach3'den hız kontrolü ile ilgili. Mach3'ün yazılım hatası (bug) olduğundan bahsediyor.
Mach3 has a bug in the initial commanded spindle speed under PWM control. It manifests itself as resulting in a higher initial speed than that requested. Mach3 iş milini istenilen hızdan daha fazla bir hızda başlatıyor.
My workaround for this bug is to ensure that the following G Code example (or equivalent) to start the spindle is inserted into all of my cnc programs: Ben sorunu G-Code'larımı aşağıdaki gibi değiştirerek çözüyorum:
M3 S500 (Request Start Spindle CW at 500rpm but it goes to 643rpm) M3 S500 ile 500 d/d istediğimde 643 d/d olarak başlatıyor.
G4 P1 (Wait for 1 second) 1 saniye beklet
S500 (The spindle then comes back to 500rpm) Tekrar S500 isteyince 500 d/d olarak düzeltiyor
Kapalı çevrim yoksa sen aynayı istediğin hızda döndürüyorsun. Mach3 de ilerleme hızlarını aynanın hızına göre değiştiriyor. Aynı zamanda kapalı çevrim varsa Mach3 hem aynanın hızını düzeltmeye uğraşıyor hem de aynanın anlık hızına göre ilerleme hızını düzenliyor gibi bir şey oluyor anladığım kadarıyla.Benim bi yerde kayış koptu.
Şimdi adam takomatreye giden sinyal kablosunu aynı zamanda kontrol kartına girmiş güzel. Mach3 kapalı çevrimde patlıyo dedik. Mach3 aynanın ne kadar döndüğü bilgisini alıp nasıl kullanıyo. Biz g code yazarken yazdığımız S deperi ile mi kıyaslıyor. Kıyaslasa ne yapacak geri dönüş yok mach3 den ayna motoruna.
Soruyu izah edebildim umarım.
Aynanın hızı istenilen hızdan daha düşükse Mach3 PWM çıkış sinyalini güçlendirecek. Kontrol kartı da PWM'i analog sinyale çevirerek sürücüye gönderecek. Sürücü de çıkış frekansı aynı oranda arttırıp motora daha fazla güç gönderecek.Kıyaslasa ne yapacak geri dönüş yok mach3 den ayna motoruna.
Soruyu izah edebildim umarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?