Tekrar merhaba.
Geçen zaman boyunca CNC'de IBM T42 dizüstü bilgisayar kullanıyordum. Geçen hafta da evde kullandığım masaüstü bilgisayarımı upgrade ettim. Çıkan eski parçaları da CNC'de değerlendirmek için bir kasa alıp topladım. İş yoğunluğundan ancak bugün tornada deneme imkanım oldu. Video'da spindle kalibrasyonu görünüyor. Daha önce (eski IBM dizüstü ile) bu kalibrasyonu hiç tamamlayamamıştım. Şimdi ise devir değerleri çok kararlı (en fazla 1-2 devir/dakika oynuyor) ve kalibrasyonu tamamlayabildi. Hâlâ olması gerektiği gibi değil ama en azından şimdi ince ayar yapabilecek duruma geldim. Şirketteki yoğunluğu atlatınca makine üstünde çalışmaya devam edeceğim.
Bu arada aldığım PCI paralel port kartı XP'de tanıtamamıştım. Sırf onu kurmak için .oku XP'ye atıp Win7 kurdum ama onda da tanıtamadım. Kart donanımlarda görünüyor ama bulduğum hiç bir sürücü ile (CD'de gelenler dahil) tanıtamadım. Ya kartta bir problem var veya bilgisayarın anakartıyla paralel port kartı arasında bir uyumsuzluk var. Neyse ki bilgisayarın anakartında paralel port çıkışı var. Doğrudan DB25 değil ama internetten bir Db 25 26 Pin Idc kablo alıp taktım. Şu an problem yok.