Sieg C6 CNC çevrim projesi


Sizin sorununuz gürültü kaynaklı gözükmüyor, gürültü kaynaklı sorunlarda genelde mantıklı değerler içinde anormal değerlerde gelir ve bu sinyalin şeklinden bağımsızdır. Sizin verileriniz mantıklı sınırlar dahilinde ve muhtemelen gelen değerlerin ortalaması tamda okumak istediğiniz gerçek devir değerine tekabül ediyor.
 
Tekrar merhaba.

Geçen zaman boyunca CNC'de IBM T42 dizüstü bilgisayar kullanıyordum. Geçen hafta da evde kullandığım masaüstü bilgisayarımı upgrade ettim. Çıkan eski parçaları da CNC'de değerlendirmek için bir kasa alıp topladım. İş yoğunluğundan ancak bugün tornada deneme imkanım oldu. Video'da spindle kalibrasyonu görünüyor. Daha önce (eski IBM dizüstü ile) bu kalibrasyonu hiç tamamlayamamıştım. Şimdi ise devir değerleri çok kararlı (en fazla 1-2 devir/dakika oynuyor) ve kalibrasyonu tamamlayabildi. Hâlâ olması gerektiği gibi değil ama en azından şimdi ince ayar yapabilecek duruma geldim. Şirketteki yoğunluğu atlatınca makine üstünde çalışmaya devam edeceğim.

Bu arada aldığım PCI paralel port kartı XP'de tanıtamamıştım. Sırf onu kurmak için .oku XP'ye atıp Win7 kurdum ama onda da tanıtamadım. Kart donanımlarda görünüyor ama bulduğum hiç bir sürücü ile (CD'de gelenler dahil) tanıtamadım. Ya kartta bir problem var veya bilgisayarın anakartıyla paralel port kartı arasında bir uyumsuzluk var. Neyse ki bilgisayarın anakartında paralel port çıkışı var. Doğrudan DB25 değil ama internetten bir Db 25 26 Pin Idc kablo alıp taktım. Şu an problem yok.


 
Paralel port için kart uyumsuzluğu diye bir şey yoktur. Efsane onlar. İmza olayını filan kaldırman gerekir driverda.

Sana fazladan input gerekir genelde. 2 port birden kullanırsan bir sürü giriş ve çıkışın olabiliyor.
 
İmza olayını sürücüde kaldırmak mı? Nasıl olacak o? : )

Sürücülerde imzalama Win7 ile birlikte geldi diye biliyorum. WHQL driver (MS tarafından test edilip onaylanmış sürücüler). XP'de yoktu. Yani en azından XP'de kurabilmiş olmam gerekirdi. Gerçi Win7'de imzasiz sürücü kurmaya çalışınca "onaylanmamış sürücüyü kurmak istiyor musun" diye soruyor ama evet deyince yine kuruyor.
 
Sensör kontrolü için bir ara Matlab kullanmıştım, benim sensörlerde gürültü sorunu vardı. Sorunu çözmenize sevindim.
 
Kartın markasını, resmini tam gönder abi. Benimki ile aynı ise driverı göndereyim.
 
Aynısı işte. Sürücüler bu. Ben de çalışıyor.
 
Evet o sitedeki sürücülerle kartı tanıtabildim. Yalnız 2 tane cihaz kurdu nedense

 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…