Sieg C6 CNC çevrim projesi

Delirmeye çok az kaldı.

Mach3'ü çok önce kurmuştum bilgisayara. Belki konfigürasyon dosyaları veya paralel port plugin'i düzgün çalışmıyordur diyerek sıfırdan Mach3 kurup ayarlarını yaptım. Değişen hiç bir şey olmadı.

Sensörü değiştirdim. Daha iyi oldu ama sonuç değişmedi. Program G76 satırına gelince bekliyor.

 
G76 ya bir örnek verelim:M30 erkek vida açılacak mesela.M30'un standart adımı 3,5 .Standart diş dibi çapı 25.45 tir.Bunlara göre bir örnek yapacak olursak;
G76 P020060 Q100 R0.1;
G76 X25.40 Z-25. P2275 Q300 F3.5;
G76 birinci satırdaki komutlar:Q her seferde yaptığı dalma miktarı (micron cinsinden), R finişe bırakılacak talaş miktarı (milimetre cinsinden), P02 finişe bırakılan 0.1 talaşı iki seferde al, 00 pah miktarı (Vidanın sonunda kanal varsa pah yapmaya gerek yoktur yani 00), 60 açılan dişlerin uç açısı yani metrik vida.
G76 ikinci satırdaki komutlar:X.... diş dibi çapı, P diş yüksekliği, Q ilk seferde alacağı talaş miktarı, F ilerleme değeri(AÇILAN VİDANIN ADIMI KAÇSA İLERLEME DEĞERİNE ADIM YAZILIR.YANİ BURDA ADIM 3.5 F DEĞERİNE F 3.5 YAZILIR.) En doğrusu bu şekildedir.He tabi benim girdiğim değerler Anma çapı diş dibi çapı adım falan bunlar TSE ve ISO Standartlarına göredir.İnce diş vida açılacaktır mesela o zaman diş dibi adım diş yüksekliği tamamiyle değişir.
 
G76 ile başlayan satırda mach3 ün okuyamadığı bir şey var demekki onu incelemek lazım. Gcode u paylaşırsın mı Suat abi belki o zaman eksiği görebiliriz.
 
Mach3'ün kendi threading wizard'ından çıkan kod yahu.
 
Bilgisayarda 2 tane hard disk var. Bir tanesine doğrudan LinuxCNC kurdum. Windows'tan bağımsız çalışıyor.
 
Evet Cevdet beyin dediği gibi kablo da sağdan soldan gürültü kapıyor olabilir. Yani sensörden kontroller'a gelen kablo uzun ise veya elektrik motoruna fazla yakından geçiyorsa üzerine gürültü binebilir. Şöyle denemeler yapabilirsiniz:

1) O kabloyu gürültü üretebilecek şeylerden (motor, trafo) mümkün mertebe uzaktan geçirin.

2) Kabloyu olabildiğince kısa tutun

3) Blendajlı kablo kullanın (yani anten kablosu gibi dışı örgülü tel ile sarılı) ve bu dış örgüyü gnd yapın.

Ekrandaki devir değişimlerina bakınca sanki 580 ile 630 arasında gidip geliyor devir. Bu da sanki 50 Hz Şebeke gürültüsünün sensör sinyalinin üstüne bindiğini ima ediyor. Belki de sensör kablosu sizin sistemi besleyen ana trafoya çok yakın bir yerde duruyor. O trafo ile kontrol kartını/sensör kablosunu olabildiğince uzak tutarak deneyebilirsiniz.
Kablonun blendajını GND olacak şekilde denedim. Pek bir şey değişmedi. En son çare olarak masaüstü bilgisayar ile deneyeceğim (normalde dizüstü ile kullanıyorum). O da olmazsa Mach3'ü terkedip LinuxCNC üzerinde yoğunlaşacağım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,837
Mesajlar
920,877
Kullanıcılar
450,933
Son üye
altandomx

Yeni konular

Geri
Üst