SIEMENS BENZERİ BİR PLC DAHA (KiNCO PLC VE HMI)

Arkadaşlar bu firmanın fabrikasını ben gezdim.Bana şu anda pek güven vermedi.Operator panellerininde bir kaç adet numune olarak aldım ve teknik problemler yaşadım.S7-200 ün yerini asla tutamaz.detaylı bilgi isteyen bana sorabilir.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
arkadaşlar bağlantı problemi filan yok ama... teknik destek problemli... yazılımı kaliteli, renk kalitesi çok yüksek... fiyatı çok uygun seçim sizin... sonuçta çin malı ve güvencesi yok
 
Siemens benzeri denince aklıma nedense Trust PLC ler geldi, daha çok klon PLC, bu kadar olur..
 
y arkadasşar benımde elimde bi pcl war s7-200 cinden gelmısti makina ile birlikte ondan soktum herneyse plc ye baglanamıyorum sanırım baglanmak icin dilin cince olması gerekiyomus sizde aman ha alırken dikkat edin.baglananamama yada dil destegi gibi sorunlarla karsılasabilirsiniz ...(ben hala baglanamadım :)

çin den gelen ve programlanması sadece çin karakterleri ile olan cpu larda cn ibaresi bulunmaktadır. buna dikkat ederseniz sorun çıkmaz örnek : cpu 224 cn gibi....
 
KİNCO PLC yi kullanan arkadaş varsa yorum yapabilirmi acaba?
 
Belki kalitelidir bilemem ama, bulunduğunuz yerde desteği yoksa bence direk tercih olmaktan çıkarılmalı kontrol ürünleri. Ucuz diye alınır kullanılır, iki gün sonra olduya bir sorun çıktı müdahele gerekli, onun en yakın teknik destek noktasına gidip gelmesini bekleyeceğiniz sürenin üretimize yansıması, belki size 10 plc aldıracak boyuta gelir. Zaten büyük ihtimal beklemez yenisini alırsınız.

Bence bu tarz ürünlerde büyük firmaların tutmalarının sebebleri sadece kalite, kullanım kolaylığı, okullarda eğitimlerinin verilmesi değil, bunların yanında teknik destek kolaylığı. Sonuçta evde hobi devresiyle uğraşılmıyor, sanayi şartlarında bu aygıtların başına her iş gelebilir. Bakım ve tamir olanaklarının kolaylığı da önemli tercih sebeplerinden biri olmalı(eğer birkaç saatlik duraksama zarardaki sıfırları arttırıyorsa belki de ilki). Eğer ki ucuza yönelinilecekse Türk ürünlerine olmalı. En azından iç sektöre bir faydası olur.

arkadaşım GTurt aynen katılıyorum bazen çok tanınmış markalarda bile aksaklıklar oluyor
 
arkadaşlar bu kinkonun dokunmatik paneli makina üzerinde önüme geldi öle renkleri fala dediğiniz gibi iyi değil grafikleri çok banel görünüyor
 
vpa sıemense çok benzemesine rağmen kendine özgü bazı avantajları var mesela hızı
 

Forum istatistikleri

Konular
128,831
Mesajlar
920,844
Kullanıcılar
450,924
Son üye
ayhankarmn

Yeni konular

Geri
Üst